Overslaan en naar de inhoud gaan

Vastelaovend zonder Geer in Venlo: 'Wij vergeten hem niet'

Geplaatst opwoensdag 19 februari 2020 - 18:16

Stadsicoon van Venlo en oud-eigenaar van 't Versierhoés, Geer van der Veer overleed vorig jaar november. Nu staat de eerste Vastelaovend zonder Geer voor de deur.

"Hij heeft het goede voorbeeld gegeven", vertelt Tonny Geraads. Dertig jaar geleden begon ze in 'zijn' winkel te werken. Ruim één jaar runt ze nu samen met Sandra Dings 'T Versierhoes.

Sentimenteel
Sentimenteel wordt ze er niet van. "Het leven gaat door en ook de Vastelaovend." Vragen over Geer krijgt ze wel nog regelmatig. De iconische feestwinkel op de Jodenstraat werd door Geer, lang voor zijn overlijden, aan de dames verkocht.

Heftig
Maar Geer is allesbehalve vergeten. Zoekend naar een passende pruik voor de Vastelaovend denkt een Venlose klant nog regelmatig aan hem. "Absoluut. Het is heftig. 'Zonder Geer geen Vastelaovend meer' moet je eigenlijk zeggen. Het valt haar op dat de winkel is veranderd. "Meer overzichtelijk en minder chaotisch", vertelt de klant.

Andere pet
Tonny kan zich haar eerste werkdag nog goed herinneren. "Ik kwam hier binnen en dacht meteen: 'dit is het'. Het blijft een prachtig vak. Nu heb je natuurlijk een andere pet op als mede-eigenaar. Geer heeft ons alles geleerd in al die jaren. En ik ben heel blij dat de overname toen zo gemoedelijk is gegaan." De ervaren Tonny Geraads staat dan ook nooit met haar mond vol tanden. "Ik betrap mij er zelf nooit op dat ik denk 'dat moet ik even aan Geer vragen'."

Lees ook: Stadsicoon van Venlo Geer van der Veer (86) overleden

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen