Overslaan en naar de inhoud gaan

Vastelaovend in Limburg en aan andere kant van de wereld

Geplaatst opvrijdag 24 februari 2017 - 11:21

De posters van Vastelaovend in Limburg doen hun naam niet helemaal eer aan. Het feest laat zich namelijk niet tegenhouden door de provinciegrenzen.

Ook buiten de provincie en in het verre buitenland steken de affiches de kop op. Zelfs als dat land naar een provincie is genoemd waar de vastelaovend amper wordt gevierd.

Nieuw Zeeland
Aan het raam van oud-Maastrichtenaar en geboortig Sittardenaar Lei Meisen in het Nieuw-Zeelandse Palmerston prijkt de poster die dit jaar is gemaakt door kunstenaar Sjer Jacobs uit Tegelen. Carnavalist Meisen zocht ongeveer een jaar geleden de rust op aan de andere kant van de wereld waar zijn vrouw een baan gevonden heeft. Hij verwacht daar een paar jaar te blijven wonen.

Omroep
Daarvoor werkte hij als voorlichter bij de gemeente Maastricht en als radio- en televisiemaker bij de ROZ, Omroep Limburg en L1. In die hoedanigheid presenteerde hij jarenlang de Boetegewueëne Boëtezitting in de Zoepkoel in Venlo.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zo ziet de carnavalsposter van 2019 eruit
Limburgs bier met goud bekroond in Nieuw-Zeeland
Carnavalsvierders hoeven geen kou te lijden
Bewaking moskeeën na aanslagen Nieuw-Zeeland
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen