Overslaan en naar de inhoud gaan

Vastberadenheid bij Roda JC: 'We zijn nog niet klaar'

Geplaatst opvrijdag 13 mei 2022 - 21:43

In een ambiance die zal doen denken aan de Eredivisie-jaren van Roda JC, gaat de Kerkraadse ploeg zaterdag op jacht naar een ticket voor de halve finales van de play-offs.

In het returnduel tegen Excelsior kan Roda JC zich óf verzekeren van een dubbele krachtmeting met de nummer zestien van de Eredivisie, óf komt het seizoen tot een abrupt eind. "Het is aan ons om gas te geven, om de mensen te laten zien waarom ze komen, en ervoor te zorgen dat ze nog vaker kunnen komen deze play-offs", zegt middenvelder Niek Vossebelt.

Opdracht
Na het 2-2 gelijkspel dinsdag in Rotterdam is de opdracht in eigen stadion voor Roda JC duidelijk: winnen van Excelsior betekent een plek in de volgende ronde, de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Bij een nederlaag kunnen de Roda-spelers op vakantie, bij een gelijkspel zal er een verlenging en eventueel zelfs een penaltyserie aan te pas moeten komen.

Prima uitgangspositie
De uitgangspositie van Roda ziet er zodoende goed uit, los van het feit dat de ploeg van Jurgen Streppel woensdag een hele povere eerste helft op de mat legde. In de tweede helft draaide Roda de wedstrijd om met een prachtgoal van Dylan Vente en een frommelgoal van Stefano Marzo. Roda kan daarnaast in het Parkstad Limburg Stadion (PLS) naar verwachting rekenenen op zo'n 14.000 toeschouwers.

Belangstelling
Dat toeschouwersaantal is een indicator van de hunkering naar Eredivisie-voetbal in de Oostelijke Mijnstreek. Roda bivakkeert inmiddels vier jaar in de Keuken Kampioen Divisie en onder Streppel speelt Roda aantrekkelijk voetbal, dat dit seizoen ook nog eens werd gecombineerd met resultaten.

De laatste keer dat het PLS zo vol zat als zaterdagavond het geval zal zijn, was in december 2018. Toen wurmde het Ajax van onder meer Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Dusan Tadic zich via penalty's langs Roda. In Keuken Kampioen Divisie-verband kwam alleen de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax, begin april, met 13.001 bezoekers in de buurt van dat aantal.

Selectie
Bij Roda ontbreken zaterdag alleen Florian Mayer en Pele van Anholt, het geblesseerde duo van wie al langer duidelijk is dat zij dit seizoen niet meer in actie komen. Er hoeven niet veel wijzigingen in het basiselftal verwacht te worden, al is het de vraag hoe het middenveld uit zal zien. Tegen Excelsior speelden daar Vossebelt en Davy van den Berg en moesten Robert Klaasen - die wel inviel - en Benjamin Bouchouari genoegen nemen met een reserverol.

L1 Radio
De wedstrijd tussen Roda JC en Excelsior begint zaterdag om 20:00 uur. De wedstrijd is live te volgen via L1 Radio. De uitzending begint al om 19:00 uur en in de aanloop naar de aftrap zijn er diverse reportages en voorbeschouwingen te horen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen