Overslaan en naar de inhoud gaan

Varkensvergunning megastal Grubbenvorst blijft overeind

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 10:35

De door de provincie Limburg verstrekte milieuvergunning voor de varkenstak van het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) in Grubbenvorst blijft overeind.

De Raad van State verklaarde de meeste bezwaren tegen de vergunning voor het bedrijf dat in de toekomst ruim 30.000 varkens gaat herbergen ongegrond.

Geurhinder
De initiatiefnemers van het NGB moeten hun plan van de rechter gedeeltelijk aanpassen. Dit om geurhinder bij een woning aan de Losbaan in Grubbenvorst te voorkomen. Dit kunnen ze bereiken door geen 34.965 maar 33.845 varkens te houden en twee geurvoorschriften aan te passen. De overige bezwaren van onder meer Wakker Dier en vereniging Behoud de Parel werden ongegrond verklaard.

Beroepsprocedures
Later dit jaar doet de Raad van State nog uitspraak in een zaak waarin beroep is aangespannen tegen de natuurvergunning van het varkensbedrijf. Daarnaast loopt er nog een rechtszaak tegen de milieu- en natuurvergunning van de kippenhouderij en biogascentrale van het NGB. Het bedrijf gaat in de toekomst 1,1 miljoen kippen herbergen.

Eerder dit jaar oordeelde de Raad van State positief over de bouwvergunning van het NGB, dat rond de Witveldweg in Grubbenvorst gebouwd wordt. De door de provincie Limburg verstrekte milieuvergunning voor het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) in Grubbenvorst blijft overeind.

Lees ook:
'Ondernemers megastal praten met ABN Amro'
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Horst aan de Maas geeft dwangsom protestdoek niet terug
Dijksma zwijgt over Grubbenvorst in megastal-debat
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen