Overslaan en naar de inhoud gaan

Varkensvergunning megastal Grubbenvorst blijft overeind

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 10:35

De door de provincie Limburg verstrekte milieuvergunning voor de varkenstak van het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) in Grubbenvorst blijft overeind.

De Raad van State verklaarde de meeste bezwaren tegen de vergunning voor het bedrijf dat in de toekomst ruim 30.000 varkens gaat herbergen ongegrond.

Geurhinder
De initiatiefnemers van het NGB moeten hun plan van de rechter gedeeltelijk aanpassen. Dit om geurhinder bij een woning aan de Losbaan in Grubbenvorst te voorkomen. Dit kunnen ze bereiken door geen 34.965 maar 33.845 varkens te houden en twee geurvoorschriften aan te passen. De overige bezwaren van onder meer Wakker Dier en vereniging Behoud de Parel werden ongegrond verklaard.

Beroepsprocedures
Later dit jaar doet de Raad van State nog uitspraak in een zaak waarin beroep is aangespannen tegen de natuurvergunning van het varkensbedrijf. Daarnaast loopt er nog een rechtszaak tegen de milieu- en natuurvergunning van de kippenhouderij en biogascentrale van het NGB. Het bedrijf gaat in de toekomst 1,1 miljoen kippen herbergen.

Eerder dit jaar oordeelde de Raad van State positief over de bouwvergunning van het NGB, dat rond de Witveldweg in Grubbenvorst gebouwd wordt. De door de provincie Limburg verstrekte milieuvergunning voor het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) in Grubbenvorst blijft overeind.

Lees ook:
'Ondernemers megastal praten met ABN Amro'
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Behoud de Parel demonstreert in Den Haag tegen megastal
Horst aan de Maas geeft dwangsom protestdoek niet terug
Dijksma zwijgt over Grubbenvorst in megastal-debat
Tweede Kamer houdt megastal in Grubbenvorst niet tegen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen