thumbnail_IMG_9725

Varkensboer maakt gebruik van uitkoopregeling: 'Jammer'

Zes maanden krijgt varkensboer Rob Poels uit Smakt de tijd om zijn varkens weg te doen. Hij maakt gebruik van de warme saneringsregeling en binnen een jaar moet het bedrijf dat zijn opa begon helemaal verdwenen zijn.

Wie haalt zijn neus op voor varkensparfum?

In Venlo is in Museum van Bommel van Dam zaterdagmiddag een nieuw parfum gepresenteerd: parfum varken.

Mackus snapt onrust maar houdt varkenshouder niet tegen

Landbouwgedeputeerde Hubert Mackus heeft begrip voor de maatschappelijke onrust over de uitbreiding van een intensieve veehouderij in Koningsbosch.

Moderne varkenshoederij in Mechelen

In Mechelen wordt vrijdag een moderne varkenshoederij geopend.

'Aantal varkenshouderijen moet flink verminderen'

Van de kleine 5000 varkenshouders die ons land telt, moeten er de komende jaren zo'n 2000 stoppen.

Politie alert na aankondiging inbraakactie dierenactivisten

Een groep dierenactivisten is van plan om vanaf donderdagnacht te gaan inbreken in meerdere varkensstallen in Nederland.

Inwoners Nederweert willen varkenshouderij tegenhouden

Een groep inwoners van het buitengebied van Nederweert stapt naar de rechter om de bouw van een varkenshouderij tegen te houden.

Uitbreiding varkensboer bedreigt glastuinders in Meijel

De voorgenomen uitbreiding van een varkensbedrijf aan de Peelweg in Meijel bedreigt het voortbestaan van twee glastuinders ernaast.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten