Overslaan en naar de inhoud gaan

Varkensboer maakt gebruik van uitkoopregeling: 'Jammer'

Geplaatst opvrijdag 18 september 2020 - 20:10

Zes maanden krijgt varkensboer Rob Poels uit Smakt de tijd om zijn varkens weg te doen. Hij maakt gebruik van de warme saneringsregeling en binnen een jaar moet het bedrijf dat zijn opa begon helemaal verdwenen zijn.

De boeren die gebruik maken van de regeling mogen in de tweede helft van 2020 beginnen met het saneren van hun bedrijf. Eerst moeten de beesten eruit. Vervolgens moeten bedrijven compleet worden afgebroken.

"Ik vind het jammer. Je hebt er hard voor gewerkt om het zo te krijgen", zegt Poels.

Met de uitkoopregeling wil minister Schouten van landbouw de stikstofuitstoot en stankoverlast van varkenshouderijen verminderen. Landelijk hebben zo'n 500 boeren zich ingeschreven voor de regeling, veel meer dan in eerste instantie gedacht.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen