Overslaan en naar de inhoud gaan

VAR weer bepalend bij Fortuna: 'Allebei geen penalty'

Geplaatst opzondag 23 februari 2020 - 18:04

Dat Fortuna Sittard zaterdag kloppen kreeg van Feyenoord (2-1), was geen verrassing. De wijze waarop deed echter wenkbrauwen fronsen.

Twee keer ging de bal na inmenging door de videoscheidsrechter op de penalystip: eerst voor Feyenoord, toen voor Fortuna.

Lees ook: Nederlaag Fortuna Sittard in de Kuip door omstreden penalty

Verrast
Vooral die eerste strafschop kwam uit de lucht vallen: zelfs de Feyenoord-spelers en het publiek in de Kuip leken verrast te worden door het besluit van scheidsrechter Nijhuis. Fortuna-captain Wessel Dammers wist na de wedstrijd nog steeds niet waarvoor de strafschop gegeven was, terwijl ook coach Sjors Ultee met stomheid geslagen was.

Allebei geen penalty
"Als in de Kuip geen een toeschouwer een penalty verwacht, dan zegt dat genoeg. Vooropgezet: ik vond onze penalty ook geen penalty. Als ik moet kiezen vond ik die van ons meer een overtreding, maar de scheidsrechter moet gewoon met rust gelaten worden: allebei geen penalty."

L1

Prima hulpmiddel
Ultee betreurt dat daarmee de videoscheidsrechter, net als in het duel tegen FC Emmen, wederom een negatieve hoofdrol opeist. "Terwijl de VAR een prima hulpmiddel kan zijn." Dat niet lang na de 'goedkope' penalty voor Feyenoord ook Fortuna een makkelijk gegeven strafschop kreeg, voelde voor het Fortuna-kamp wel als gerechtigdheid.

In de put praten
Voetballend troefde Fortuna de Rotterdammers in grote delen van de wedstrijd af. Dat na de door Steven Berghuis en Mark Diemers benutte strafschoppen het Feyenoord was dat via een goal van Robert Bozenik de volle buit pakte, was dan ook zuur voor de geel-groenen. "Maar als je gaat zeggen dat het allemaal heel erg is, dan lieg je, en ga je jezelf de put in praten", aldus Ultee over het spelpeil van Fortuna.

VVV
Fortuna trekt volgende week naar de Koel in Venlo, waar VVV de tegenstander is. De Sittardenaren staan vijftiende, de Venlonaren staan met drie punten meer één plekje hoger op de ranglijst.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen