Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanity Lewerissa stopt met voetballen

Geplaatst opvrijdag 16 april 2021 - 16:41

Vanity Lewerissa heeft besloten om na dit seizoen een punt te zetten achter haar voetballoopbaan. Dat maakte de Maastrichtse aanvaller via haar eigen social media bekend.

Lewerissa wil, voordat ze stopt met voetballen op het hoogste niveau, het seizoen eerst nog succesvol afsluiten met het team van Ajax Vrouwen.

Moeilijk
"Ik heb er lang over nagedacht, het was een moeilijke beslissing en ben tot de conclusie gekomen dat het goed is geweest", zo laat ze haar volgers weten. De komende weken wil ze samen met haar ploeggenoten van Ajax Vrouwen er alles aan doen om met prijzen af te sluiten."

Loopbaan
De 30-jarige Lewerissa begon haar loopbaan in 2010 bij VVV-Venlo. Na één seizoen vertrok ze naar Standard Luik. PSV was in 2015 de volgende halte voordat ze in 2018 naar Ajax verhuisde. In Amsterdam bezorgde haar ploeg met een beslissend doelpunt de nationale beker in 2019. Ook in de Champions League was ze succesvol. Ook is Vanity Lewerissa 11-voudig international en maakte ze deel uit van de ploeg die in 2017 in eigen land de Europese titel veroverde.

Openhartig
Op de website van Ajax licht ze haar besluit nog verder toe. "Ik merkte dat het plezier en de drive minder werd", zo vertelt de openhartige Lewerissa. "Bovendien wilde ik terug naar mijn familie in Maastricht en zou ik op den duur graag een gezin stichten. Het is een opeenstapeling van een aantal factoren die ervoor gezorgd hebben dat ik deze beslissing heb gemaakt. Nu is het tijd voor mij om rust te gaan pakken en eens vakantie te nemen. Daarna ga ik mij oriënteren op wat ik verder wil gaan doen. Mijn hele leven stond natuurlijk in het teken van voetbal, met een bepaalde prestatiedruk die daar ook bij hoort.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen