Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanderlyde: 'Mayweather wint van McGregor met knockout'

Geplaatst opdinsdag 22 augustus 2017 - 21:37

Nog vier dagen te gaan tot 'het gevecht van de eeuw' tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. De Sittardse oud-bokser Arnold Vanderlyde denkt dat de titanenstrijd voortijdig wordt beslist met een knockout.

"Mayweather is voor mij de favoriet", zegt de Sittardenaar tegen 1Limburg. "Ik denk dat hij het gevecht vroegtijdig beslist met een knockout."

Grootheden
De Amerikaanse oud-bokser heeft zijn pensioen opgeschort om het tegen de Ierse MMA-vechter op te nemen. De 40-jarige Mayweather wordt gezien als de beste bokser van zijn generatie. Hij is ongeslagen in 49 profgevechten, waarvan 26 partijen om de wereldtitel in vijf verschillende gewichtsklassen. Zijn opponent heeft ook een aardige staat van dienst. De 28-jarige Ier is de eerste MMA-vechter ooit met UFC-titels in meerdere gewichtsklassen.

Botten oliën
"Mayweather heeft twee jaar niet gebokst", zegt de drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar. "Heeft hij de skills nog? Heeft hij de snelheid nog waar hij zo bekend om stond? Is hij mentaal en fysiek nog in orde? Hij zal zijn botten dus goed moeten oliën om het tegen de jongere McGregor op te nemen."

Debuut
Maar tegelijkertijd is het voor de Ierse vechter zijn professionele debuut in de boksring. En juist dat is volgens Vanderlyde een voordeel voor 'Money' Mayweather. "Hij beheerst de discipline en is heel ervaren. Boksen is een andere business dan MMA. Daarom is hij voor mij de favoriet. En als Mayweather in vorm is, krijgt McGregor het heel lastig. Dan kan hij niks beginnen tegen zo'n excellente counterbokser", zegt Vanderlyde.

Knockout
Volgens de oud-bokser wordt het een enorm interessant gevecht. "Niets is zo onvoorspelbaar als een bokswedstrijd", zegt de Sittardenaar. "De eerste ronden worden cruciaal. Als Mayweather die goed doorkomt, denk ik dat hij het gevecht vroegtijdig beslist met een knockout."

100 miljoen euro
De topvechters treffen elkaar in de nacht van zaterdag op zondag voor héél veel geld in de MGM Grand in Las Vegas. Om 05:00 uur staat het hoofdgevecht gepland. De winnaar gaat aan de haal met 100 miljoen euro.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen