Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalisme flinke kostenpost voor Natuurmonumenten

Geplaatst opzondag 22 juli 2018 - 18:15

Vandalisme kost Natuurmonumenten Limburg duizenden euro's per maand. Regelmatig worden borden, rasters en klaphekken vernield.

"Vervanging van een hek kost al gauw 500 tot 750 euro, nog los van de arbeidskosten om de ontsnapte koeien en paarden te vangen," aldus Huub Joosten van Natuurmonumenten.

Grazers
Het is elke maand meerdere keren raak en dat betekent dus een schadepost van duizenden euro's per maand. Het vandalisme leidt niet alleen tot hoge kosten, ook levert het gevaarlijke situaties op, met name 's nachts. In veel natuurgebieden verblijven grazers zoals paarden en koeien.

Lees ook: Vrij baan voor grote grazers Maasvallei door diefstal

Foto: L1

Extra toezicht
"Doordat de toegangshekken worden vernield, kunnen de dieren het natuurgebied verlaten en de grote weg op lopen. Het is al een paar keer gebeurd dat een auto er tegen aan botste." Behalve extra toezicht zegt Natuurmonumenten weinig te kunnen doen tegen de vernielingen.

"Doordat de toegangshekken worden vernield, kunnen de dieren het natuurgebied verlaten en de grote weg op lopen. Het is al een paar keer gebeurd dat een auto er tegen aan botste", zegt Joosten.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen