Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalisme flinke kostenpost voor Natuurmonumenten

Geplaatst opzondag 22 juli 2018 - 18:15

Vandalisme kost Natuurmonumenten Limburg duizenden euro's per maand. Regelmatig worden borden, rasters en klaphekken vernield.

"Vervanging van een hek kost al gauw 500 tot 750 euro, nog los van de arbeidskosten om de ontsnapte koeien en paarden te vangen," aldus Huub Joosten van Natuurmonumenten.

Grazers
Het is elke maand meerdere keren raak en dat betekent dus een schadepost van duizenden euro's per maand. Het vandalisme leidt niet alleen tot hoge kosten, ook levert het gevaarlijke situaties op, met name 's nachts. In veel natuurgebieden verblijven grazers zoals paarden en koeien.

Lees ook: Vrij baan voor grote grazers Maasvallei door diefstal

Foto: L1

Extra toezicht
"Doordat de toegangshekken worden vernield, kunnen de dieren het natuurgebied verlaten en de grote weg op lopen. Het is al een paar keer gebeurd dat een auto er tegen aan botste." Behalve extra toezicht zegt Natuurmonumenten weinig te kunnen doen tegen de vernielingen.

"Doordat de toegangshekken worden vernield, kunnen de dieren het natuurgebied verlaten en de grote weg op lopen. Het is al een paar keer gebeurd dat een auto er tegen aan botste", zegt Joosten.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen