Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen vernielen welkomstborden in Leudal

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 15:20

Vandalen hebben in de gemeente Leudal afgelopen jaar 67 borden vernield. Het gaat om welkomstborden en plaatsnaamborden.

Bij de borden zijn de zogenoemde bovenliggers verdwenen. Dat is de horizontale gele rand aan de bovenkant van een bord.

Onveilige situaties
"De borden worden instabiel en daardoor ontstaan onveilige situaties", schrijft Leudal op Twitter. De gemeente, die zestien kernen telt, heeft in totaal 103 plaatsnaamborden en 21 welkomstborden. Met het bericht over deze diefstallen wil Leudal de inwoners attenderen op het ontbreken van deze bovenliggers om onveilige situaties te kunnen voorkomen.

De diefstal is een behoorlijke kostenpost voor de gemeente. Het herstellen van 60 frames kost zo'n 10.000 euro. Leudal heeft aangifte gedaan via NODR, die gespecialiseerd is in het verhalen van schades in de openbare ruimte.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen