Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen vernielen terrein voetbalclub en doen behoefte

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 18:32

Vandalen hebben zondag een spoor van vernieling achtergelaten op het terrein van voetbalclub RKSV Sylvia in Landgraaf.

De inbrekers kwamen binnen in een van de kleedlokalen via een kiepraampje.

Behoefte op de vloer
Daar moesten diverse spiegels en loodgieterwerk het ontgelden. Ook deden de daders hun behoefte op de vloer van de kleedruimte en draaiden ze kranen open, wat voor wateroverlast zorgde. "Ik zat thuis toen de terreinknecht belde", zegt voorzitter Harry van der Wouw. "Hij zei dat er was ingebroken en dat de kranen waren opengedraaid. Daarop ben ik naar de club gereden en daar zagen we wat er nog meer vernield was."

Tractor
De grootste schade werd buiten aangericht. Een tractor, waarmee de velden van het sportterrein onderhouden worden, werd vernield door de ruiten in te slaan en het voertuig vervolgens in brand te zetten. "We zijn van die tractor afhankelijk voor het onderhoud", legt Van der Wouw uit. "We zitten met de handen in het haar." Achteraf had de schade nog veel erger kunnen zijn. "De tractor stond tegen het ballenhok geparkeerd, dus dat had net zo goed ook in de hens kunnen vliegen, net als de kantine."

Veel geld
Het is niet de eerste keer dat de club te maken krijgt met vernielingen. Twee jaar geleden was het ook al raak en ook toen werd de tractor vernield. "We vonden uiteindelijk een vervangende tractor, maar die kostte 3500 euro. Dat is veel geld voor een kleine voetbalclub. Omdat we een geprivatiseerde vereniging zijn, moeten we goed nadenken over elke uitgave die we doen. Maandag gaan we kijken hoe we verder gaan. Erg jammer, dit."

Wie voor de vernielingen verantwoordelijk zijn, is niet duidelijk. "Wisten we dat, dan gingen we naar ze toe", zegt Van der Wouw. De club heeft aangifte gedaan van de vernielingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen