Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen vernielen terrein voetbalclub en doen behoefte

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 18:32

Vandalen hebben zondag een spoor van vernieling achtergelaten op het terrein van voetbalclub RKSV Sylvia in Landgraaf.

De inbrekers kwamen binnen in een van de kleedlokalen via een kiepraampje.

Behoefte op de vloer
Daar moesten diverse spiegels en loodgieterwerk het ontgelden. Ook deden de daders hun behoefte op de vloer van de kleedruimte en draaiden ze kranen open, wat voor wateroverlast zorgde. "Ik zat thuis toen de terreinknecht belde", zegt voorzitter Harry van der Wouw. "Hij zei dat er was ingebroken en dat de kranen waren opengedraaid. Daarop ben ik naar de club gereden en daar zagen we wat er nog meer vernield was."

Tractor
De grootste schade werd buiten aangericht. Een tractor, waarmee de velden van het sportterrein onderhouden worden, werd vernield door de ruiten in te slaan en het voertuig vervolgens in brand te zetten. "We zijn van die tractor afhankelijk voor het onderhoud", legt Van der Wouw uit. "We zitten met de handen in het haar." Achteraf had de schade nog veel erger kunnen zijn. "De tractor stond tegen het ballenhok geparkeerd, dus dat had net zo goed ook in de hens kunnen vliegen, net als de kantine."

Veel geld
Het is niet de eerste keer dat de club te maken krijgt met vernielingen. Twee jaar geleden was het ook al raak en ook toen werd de tractor vernield. "We vonden uiteindelijk een vervangende tractor, maar die kostte 3500 euro. Dat is veel geld voor een kleine voetbalclub. Omdat we een geprivatiseerde vereniging zijn, moeten we goed nadenken over elke uitgave die we doen. Maandag gaan we kijken hoe we verder gaan. Erg jammer, dit."

Wie voor de vernielingen verantwoordelijk zijn, is niet duidelijk. "Wisten we dat, dan gingen we naar ze toe", zegt Van der Wouw. De club heeft aangifte gedaan van de vernielingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen