Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen vernielen terrein voetbalclub en doen behoefte

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 18:32

Vandalen hebben zondag een spoor van vernieling achtergelaten op het terrein van voetbalclub RKSV Sylvia in Landgraaf.

De inbrekers kwamen binnen in een van de kleedlokalen via een kiepraampje.

Behoefte op de vloer
Daar moesten diverse spiegels en loodgieterwerk het ontgelden. Ook deden de daders hun behoefte op de vloer van de kleedruimte en draaiden ze kranen open, wat voor wateroverlast zorgde. "Ik zat thuis toen de terreinknecht belde", zegt voorzitter Harry van der Wouw. "Hij zei dat er was ingebroken en dat de kranen waren opengedraaid. Daarop ben ik naar de club gereden en daar zagen we wat er nog meer vernield was."

Tractor
De grootste schade werd buiten aangericht. Een tractor, waarmee de velden van het sportterrein onderhouden worden, werd vernield door de ruiten in te slaan en het voertuig vervolgens in brand te zetten. "We zijn van die tractor afhankelijk voor het onderhoud", legt Van der Wouw uit. "We zitten met de handen in het haar." Achteraf had de schade nog veel erger kunnen zijn. "De tractor stond tegen het ballenhok geparkeerd, dus dat had net zo goed ook in de hens kunnen vliegen, net als de kantine."

Veel geld
Het is niet de eerste keer dat de club te maken krijgt met vernielingen. Twee jaar geleden was het ook al raak en ook toen werd de tractor vernield. "We vonden uiteindelijk een vervangende tractor, maar die kostte 3500 euro. Dat is veel geld voor een kleine voetbalclub. Omdat we een geprivatiseerde vereniging zijn, moeten we goed nadenken over elke uitgave die we doen. Maandag gaan we kijken hoe we verder gaan. Erg jammer, dit."

Wie voor de vernielingen verantwoordelijk zijn, is niet duidelijk. "Wisten we dat, dan gingen we naar ze toe", zegt Van der Wouw. De club heeft aangifte gedaan van de vernielingen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen