Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen vernielen terrein voetbalclub en doen behoefte

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 18:32

Vandalen hebben zondag een spoor van vernieling achtergelaten op het terrein van voetbalclub RKSV Sylvia in Landgraaf.

De inbrekers kwamen binnen in een van de kleedlokalen via een kiepraampje.

Behoefte op de vloer
Daar moesten diverse spiegels en loodgieterwerk het ontgelden. Ook deden de daders hun behoefte op de vloer van de kleedruimte en draaiden ze kranen open, wat voor wateroverlast zorgde. "Ik zat thuis toen de terreinknecht belde", zegt voorzitter Harry van der Wouw. "Hij zei dat er was ingebroken en dat de kranen waren opengedraaid. Daarop ben ik naar de club gereden en daar zagen we wat er nog meer vernield was."

Tractor
De grootste schade werd buiten aangericht. Een tractor, waarmee de velden van het sportterrein onderhouden worden, werd vernield door de ruiten in te slaan en het voertuig vervolgens in brand te zetten. "We zijn van die tractor afhankelijk voor het onderhoud", legt Van der Wouw uit. "We zitten met de handen in het haar." Achteraf had de schade nog veel erger kunnen zijn. "De tractor stond tegen het ballenhok geparkeerd, dus dat had net zo goed ook in de hens kunnen vliegen, net als de kantine."

Veel geld
Het is niet de eerste keer dat de club te maken krijgt met vernielingen. Twee jaar geleden was het ook al raak en ook toen werd de tractor vernield. "We vonden uiteindelijk een vervangende tractor, maar die kostte 3500 euro. Dat is veel geld voor een kleine voetbalclub. Omdat we een geprivatiseerde vereniging zijn, moeten we goed nadenken over elke uitgave die we doen. Maandag gaan we kijken hoe we verder gaan. Erg jammer, dit."

Wie voor de vernielingen verantwoordelijk zijn, is niet duidelijk. "Wisten we dat, dan gingen we naar ze toe", zegt Van der Wouw. De club heeft aangifte gedaan van de vernielingen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen