Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen vernielen Stadstuin daags voor afscheid Roemer

Geplaatst opvrijdag 11 september 2020 - 21:34

Vandalen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag stoeltjes en banken vernield in de Stadstuin Heerlen.

"Dat is natuurlijk zuur", zegt Jos Reinders, een van de leden van Vereniging Stadstuin Heerlen.

Afscheid Roemer
De Stadstuin, de plek waar voorheen winkelcentrum De Plu stond, was klaargestoomd voor het afscheid van waarnemend burgemeester Emile Roemer. "Dan is het extra vervelend dat vandalen de boel hebben gesloopt", zegt Reinders. Wie verantwoordelijk is voor de vernielingen is nog niet bekend. De vereniging gaat de camerabeelden uit de buurt bekijken.

Werken
Speciaal voor het afscheid, dat zaterdagmiddag gepland staat, waren stoeltjes gemonteerd op betonblokken. Een aantal van deze stoeltje waren kapot getrapt. Daarnaast was een aantal banken vernield. "We hebben hard gewerkt, maar de tuin ligt er weer pico bello bij", zegt Reinders.

Fan
In de Stadstuin wordt zaterdagmiddag om 14:15 uur afscheid genomen van Roemer. De waarnemend burgemeester is bezig aan zijn laatste weken in Heerlen. Daarna draagt hij het stokje over aan Roel Wever. Roemer heeft de inwoners van de voormalige Mijnstad al toegesproken in een afscheidsvideo. Hierin zegt hij onder meer dat hij fan is van de stad.

Lees ook: Afscheidsvideo Roemer: 'Ik ben fan van Heerlen'

Roemer is sinds februari 2019 waarnemend burgemeester. Hij loste de opgestapte Ralf Krewinkel (PvdA) af.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen