Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen steken regelkast trajectcontrole in brand

Geplaatst opzondag 1 maart 2020 - 8:35

Vandalen hebben in de nacht van zaterdag op zondag de schakelkast van camera's bij een trajectcontrole op de Kempenweg bij Weert in brand gestoken.

Voorbijgangers ontdekten de brand en alarmeerden rond 00:20 uur de brandweer.

Brandstichting
De brandweer had het vuur snel onder controle. Volgens de lokale nieuwssite Weertdegekste werden er bij de schakelkast smeulende bandenresten aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de vandalen de autoband om de schakelkast hebben gehangen en daarna moedwillig in brand hebben gestoken.

De regelkast raakte door de brand zwaar beschadigd.

L1

Trajectcontrole
De schakelkast is onderdeel van de trajectcontrole op de N564 die later dit jaar van start moet gaan. Op vier provinciale wegen in Limburg zullen automobilisten dan gecontroleerd worden op de snelheid. De camera's staan inmiddels al een tijd klaar, maar door technische problemen met de software zullen de metingen pas later dit jaar beginnen.

Lees ook: Trajectcontrole N-wegen dit jaar eindelijk van start

Er staan ook camera's voor trajectcontroles klaar op de N275 (Blerick-Nederweert), de N270 (Venray-Ysselsteyn) en de Midden-Peelweg (N277) tussen Ysselsteyn en de Brabantse grens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen