Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vandalen steken bijenhotel in brand

Geplaatst opdinsdag 28 februari 2017 - 14:23

Vandalen hebben in Meerssen een groot bijenhotel in brand gestoken. Van het insectenverblijf is bijna niets meer over.

De houten stellage met een pannendak stond aan een zijpad van de Visweg. Het was één van de grootste bijenhotels die de organisatie Faunawatch in Meerssen en omgeving heeft staan. Het zat vol met eitjes die in de lente zouden uitkomen.

Bedreigd
De hotels zijn geplaatst om de wilde bijenstand te bevorderen. Dit onmisbare insect wordt ernstig bedreigd door onder meer bestrijdingsmiddelen in de landbouw.

Aangifte
Faunawatch heeft de afgelopen jaren meer dan 60 bijenhotels geplaatst. De organisatie, opgericht door twee jonge Meerssenaren, heeft aangifte gedaan van de vernieling, laat de politie via Facebook weten. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen (0900-8844 of anoniem 0800-7000).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie trekt 80 mille uit voor bijenoases in Limburg
Brand bij kinderboerderij Moerveld aangestoken
Onderzoek naar brandstichting scooterwinkel Meerssen
Lekkende jerrycans met drugsafval gedumpt
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen