Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen blijven mountainbikeclub frustreren

Geplaatst opwoensdag 4 april 2018 - 10:35

Mountainbikeclub Discovery uit Landgraaf is al een tijdje de dupe van vandalen. Onverlaten zorgen voor frustratie én levensgevaarlijke situaties door onderdelen van de Landgraafse mountainbikeroute te vernielen.

De club en de gemeente hebben nog niet kunnen ontrafelen wie er verantwoordelijk zijn voor het vandalisme.

Geen eind
De problemen spelen al maanden: in november werden op het Landgraafse deel van de in totaal 72 kilometer lange route zo'n 50 bordjes beklad. De mountainbikeclub, die het parcours onderhoudt, maakte de bordjes daarna weer schoon, maar daarmee kwam geen eind aan de vernielingen.

Lees ook: Vandalen saboteren route voor mountainbikers

Bomen
Zo zijn er volgens de gemeente zelfs vijf grotere paaltjes helemaal uit de grond getrokken en verdwenen. Ook stuiten de mountainbikers regelmatig op dwarsliggende bomen op de route. Het leidt tot levensgevaarlijke situaties, los van de inspanningen en het geld die herstelwerkzaamheden vergen.

Melden
De mountainbikeclub heeft aangifte gedaan bij de politie, maar van de vandalen ontbreekt vooralsnog ieder spoor. Ook gesprekken met wandelaars, IVN en het bosbeheer in Landgraaf mochten vooralsnog niet baten. De gemeente roept mensen die meer weten op om zich te melden bij politie, gemeente of de club.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen