Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandalen blijven mountainbikeclub frustreren

Geplaatst opwoensdag 4 april 2018 - 10:35

Mountainbikeclub Discovery uit Landgraaf is al een tijdje de dupe van vandalen. Onverlaten zorgen voor frustratie én levensgevaarlijke situaties door onderdelen van de Landgraafse mountainbikeroute te vernielen.

De club en de gemeente hebben nog niet kunnen ontrafelen wie er verantwoordelijk zijn voor het vandalisme.

Geen eind
De problemen spelen al maanden: in november werden op het Landgraafse deel van de in totaal 72 kilometer lange route zo'n 50 bordjes beklad. De mountainbikeclub, die het parcours onderhoudt, maakte de bordjes daarna weer schoon, maar daarmee kwam geen eind aan de vernielingen.

Lees ook: Vandalen saboteren route voor mountainbikers

Bomen
Zo zijn er volgens de gemeente zelfs vijf grotere paaltjes helemaal uit de grond getrokken en verdwenen. Ook stuiten de mountainbikers regelmatig op dwarsliggende bomen op de route. Het leidt tot levensgevaarlijke situaties, los van de inspanningen en het geld die herstelwerkzaamheden vergen.

Melden
De mountainbikeclub heeft aangifte gedaan bij de politie, maar van de vandalen ontbreekt vooralsnog ieder spoor. Ook gesprekken met wandelaars, IVN en het bosbeheer in Landgraaf mochten vooralsnog niet baten. De gemeente roept mensen die meer weten op om zich te melden bij politie, gemeente of de club.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen