Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandaal doet grote boodschap in biechtstoel

Geplaatst opmaandag 7 november 2016 - 13:15

Het kerkbestuur van Hamont-Achel, vlak over de grens bij Weert, is ten einde raad. Voor de derde keer in korte tijd heeft een vandaal zijn behoefte gedaan in de biechtstoel van de plaatselijke Sint Laurentiuskerk

Het kerkbestuur zegt in Het Belang van Limburg dat het de derde keer in drie maanden tijd is dat de biechtstoel als toilet wordt gebruikt.

Camera's
Afgelopen week ontdekte een moeder en haar twee kinderen de onaangename verrassing. Het kerkbestuur pleit voor bewakingscamera's om zo de dader te ontmaskeren. Maar omdat het kerkgebouw een monument is, kunnen er niet zomaar camera's in worden geïnstalleerd.

Vervelend
"Het is vervelend", verzucht Luc Van De Sijpe, secretaris van het Hamontse kerkbestuur. "Iemand heeft blijkbaar iets tegen de kerk. Wie het is, weten we niet. Maar hij gaat wel een keer per maand hier te biecht."

Aangifte
Het kerkbestuur heeft aangifte gedaan van de streken van de stoelpoeper. De politie patrouilleert sindsdien vaker rondom het kerkgebouw, maar de dader is nog niet tegen de lamp gelopen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Replica's moeten kruisen en wegkapellen beschermen
Heilig Hartbeeld Landgraaf onherstelbaar vernield
spoor nederland sneeuw (7 feb 2021)
Onderzoek: treinverbinding Weert-Hamont niet rendabel
Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen