Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf de zomer promotie Limburg in nieuwe stijl

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 16:29

De provincie gaat drie keer per jaar de mogelijkheid bieden om projecten in te dienen die bijdragen aan de promotie van Limburg.

Daarvoor is dan steeds 250.000 euro subsidie beschikbaar.

Promotie
De opzet past bij de vernieuwde aanpak van de zogeheten branding van Limburg. Tot eind 2017 was die ondergebracht bij Connect Limburg. Die organisatie moest Limburg vooral als grensoverschrijdende regio internationaal promoten.

Stekker eruit
Maar in november 2017 trok het Limburgs Parlement totaal onverwacht de stekker uit Connect Limburg en kreeg het provinciebestuur de opdracht zelf een nieuwe aanpak te ontwikkelen.

Thema-mix
Ruim een half jaar geleden werd die nieuwe aanpak gepresenteerd. Daarbij is er niet meer één overkoepelend thema, maar moet een mix van allerlei zaken zorgen voor de promotie van Limburg. Het gaat dan om thema’s als kwaliteit van leven, economie in het groen en sterren die schitteren, zoals André Rieu, Tom Dumoulin en Max Verstappen.

Open uitnodiging
"We hebben gekozen voor een fundamenteel andere aanpak waarbij de samenleving zelf met initiatieven moet komen en de provincie niet langer stuurt", zo zei gouverneur Theo Bovens in een statencommissie. "Het is een open uitnodiging voor wie mee wil bouwen aan het merk Limburg. Wij voeren alleen de regie."

Commissie
Een adviescommissie van elf personen moet de ingediende projecten beoordelen, aan de hand van door de provincie opgestelde criteria. Binnenkort worden drie mensen benaderd voor de commissie. Samen met de provincie wordt vervolgens gezocht naar de acht andere leden.

Jeugd
Diverse partijen vonden dat daarbij zeker ook naar jongeren moet worden gezocht. En dat er ook een goede regionale spreiding is.

Bedrijven
Jos van Rey van de Volkspartij Limburg stelde ook voor om te bekijken of ook niet bijvoorbeeld de nieuwe directeur van SnowWorld of de directeur van het Designer Outlet Center in Roermond of van attractiepark Toverland bij de nieuwe aanpak kunnen worden betrokken.

Instemming
De eenmansfractie stemde als enige tegen het opheffen van Connect Limburg. "Wat er nu ligt, ziet er goed uit. Al bleef ik de vrees houden dat nu veel politiek geregeld gaat worden", aldus Van Rey.

Eerste ronde
Het is de bedoeling dat medio dit jaar de eerste ronde van 250.000 euro van start gaat om projecten in te dienen die bijdragen aan de promotie van Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen