Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf de zomer promotie Limburg in nieuwe stijl

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 16:29

De provincie gaat drie keer per jaar de mogelijkheid bieden om projecten in te dienen die bijdragen aan de promotie van Limburg.

Daarvoor is dan steeds 250.000 euro subsidie beschikbaar.

Promotie
De opzet past bij de vernieuwde aanpak van de zogeheten branding van Limburg. Tot eind 2017 was die ondergebracht bij Connect Limburg. Die organisatie moest Limburg vooral als grensoverschrijdende regio internationaal promoten.

Stekker eruit
Maar in november 2017 trok het Limburgs Parlement totaal onverwacht de stekker uit Connect Limburg en kreeg het provinciebestuur de opdracht zelf een nieuwe aanpak te ontwikkelen.

Thema-mix
Ruim een half jaar geleden werd die nieuwe aanpak gepresenteerd. Daarbij is er niet meer één overkoepelend thema, maar moet een mix van allerlei zaken zorgen voor de promotie van Limburg. Het gaat dan om thema’s als kwaliteit van leven, economie in het groen en sterren die schitteren, zoals André Rieu, Tom Dumoulin en Max Verstappen.

Open uitnodiging
"We hebben gekozen voor een fundamenteel andere aanpak waarbij de samenleving zelf met initiatieven moet komen en de provincie niet langer stuurt", zo zei gouverneur Theo Bovens in een statencommissie. "Het is een open uitnodiging voor wie mee wil bouwen aan het merk Limburg. Wij voeren alleen de regie."

Commissie
Een adviescommissie van elf personen moet de ingediende projecten beoordelen, aan de hand van door de provincie opgestelde criteria. Binnenkort worden drie mensen benaderd voor de commissie. Samen met de provincie wordt vervolgens gezocht naar de acht andere leden.

Jeugd
Diverse partijen vonden dat daarbij zeker ook naar jongeren moet worden gezocht. En dat er ook een goede regionale spreiding is.

Bedrijven
Jos van Rey van de Volkspartij Limburg stelde ook voor om te bekijken of ook niet bijvoorbeeld de nieuwe directeur van SnowWorld of de directeur van het Designer Outlet Center in Roermond of van attractiepark Toverland bij de nieuwe aanpak kunnen worden betrokken.

Instemming
De eenmansfractie stemde als enige tegen het opheffen van Connect Limburg. "Wat er nu ligt, ziet er goed uit. Al bleef ik de vrees houden dat nu veel politiek geregeld gaat worden", aldus Van Rey.

Eerste ronde
Het is de bedoeling dat medio dit jaar de eerste ronde van 250.000 euro van start gaat om projecten in te dienen die bijdragen aan de promotie van Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen