Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf de zomer promotie Limburg in nieuwe stijl

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 16:29

De provincie gaat drie keer per jaar de mogelijkheid bieden om projecten in te dienen die bijdragen aan de promotie van Limburg.

Daarvoor is dan steeds 250.000 euro subsidie beschikbaar.

Promotie
De opzet past bij de vernieuwde aanpak van de zogeheten branding van Limburg. Tot eind 2017 was die ondergebracht bij Connect Limburg. Die organisatie moest Limburg vooral als grensoverschrijdende regio internationaal promoten.

Stekker eruit
Maar in november 2017 trok het Limburgs Parlement totaal onverwacht de stekker uit Connect Limburg en kreeg het provinciebestuur de opdracht zelf een nieuwe aanpak te ontwikkelen.

Thema-mix
Ruim een half jaar geleden werd die nieuwe aanpak gepresenteerd. Daarbij is er niet meer één overkoepelend thema, maar moet een mix van allerlei zaken zorgen voor de promotie van Limburg. Het gaat dan om thema’s als kwaliteit van leven, economie in het groen en sterren die schitteren, zoals André Rieu, Tom Dumoulin en Max Verstappen.

Open uitnodiging
"We hebben gekozen voor een fundamenteel andere aanpak waarbij de samenleving zelf met initiatieven moet komen en de provincie niet langer stuurt", zo zei gouverneur Theo Bovens in een statencommissie. "Het is een open uitnodiging voor wie mee wil bouwen aan het merk Limburg. Wij voeren alleen de regie."

Commissie
Een adviescommissie van elf personen moet de ingediende projecten beoordelen, aan de hand van door de provincie opgestelde criteria. Binnenkort worden drie mensen benaderd voor de commissie. Samen met de provincie wordt vervolgens gezocht naar de acht andere leden.

Jeugd
Diverse partijen vonden dat daarbij zeker ook naar jongeren moet worden gezocht. En dat er ook een goede regionale spreiding is.

Bedrijven
Jos van Rey van de Volkspartij Limburg stelde ook voor om te bekijken of ook niet bijvoorbeeld de nieuwe directeur van SnowWorld of de directeur van het Designer Outlet Center in Roermond of van attractiepark Toverland bij de nieuwe aanpak kunnen worden betrokken.

Instemming
De eenmansfractie stemde als enige tegen het opheffen van Connect Limburg. "Wat er nu ligt, ziet er goed uit. Al bleef ik de vrees houden dat nu veel politiek geregeld gaat worden", aldus Van Rey.

Eerste ronde
Het is de bedoeling dat medio dit jaar de eerste ronde van 250.000 euro van start gaat om projecten in te dienen die bijdragen aan de promotie van Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen