Overslaan en naar de inhoud gaan

'Vanaf 2025 intercity tussen Venlo en Düsseldorf'

Geplaatst opdonderdag 28 juni 2018 - 16:15

D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven verwacht dat er vanaf 2025 een intercity rijdt van Eindhoven via Venlo naar Düsseldorf.

Dat schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer.

Verbinding
V
an Veldhoven verwacht nog voor de zomer afspraken te maken met de Duitse vervoersautoriteit Verkehrsverbund Rhein Ruhr (VRR) over de eisen en voorwaarden voor de grensoverschrijdende intercity-verbinding.

Nadat spoorbeheerder ProRail en reizigersorganisatie daarnaar gekeken hebben, worden die in september naar de Tweede Kamer gestuurd.

Benodigde stappen
"Ik streef ernaar gedurende deze kabinetsperiode alle benodigde stappen te zetten om deze verbinding te realiseren, zodat deze vanaf 2025 in werking kan treden", zo schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

De rechtstreekse intercity naar Düsseldorf moet een samensmelting worden van de huidige intercity Eindhoven-Venlo en de trein tussen Venlo en Düsseldorf van de Duitse spoorwegen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen