Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 8:59

Een nieuwe directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf moet een flinke groei in het aantal reizigers op dit traject gaan opleveren.

De trein, die in Nederland alleen in Venlo en Helmond stopt, zal per jaar zo'n 250.000 extra treinreizigers gaan vervoeren. Dat is volgens de verwachting van staatssecretaris Stientje van Veldhoven een stijging van 40 procent.

'Regeringsdialoog'
Volgens het plan, dat Van Veldhoven aan de Tweede Kamer heeft voorgelegd, moet de trein vanaf 2025 elk uur in beide richtingen gaan rijden. Dit concrete plan voor Eindhoven-Düsseldorf komt twee dagen voor de eerste 'regeringsdialoog' tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waarvan Düsseldorf de hoofdstad is. Eerder was het nog onzeker of de lijn er wel ging komen.

Lees ook: Openbare aanbesteding voor intercity Eindhoven-Düsseldorf

Vaart maken
Duitsland wil vaart maken met de spoorverdubbeling op het Duitse deel, wat uiteindelijk een reistijd van 1,5 uur betekent. Wie nu per trein tussen de twee steden wil reizen doet daar ongeveer een half uur langer over met minimaal één overstap.

Internationale treinverbindingen
Van Veldhoven wil ook elders betere internationale treinverbindingen. NS en Deutsche Bahn bekijken hoe de reistijd tussen Amsterdam en Berlijn korter kan. De staatssecretaris steunt ook de wens van het Britse Eurostar om op termijn vier tot vijf treinen per dag te laten rijden tussen Amsterdam en Londen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen