Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 8:59

Een nieuwe directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf moet een flinke groei in het aantal reizigers op dit traject gaan opleveren.

De trein, die in Nederland alleen in Venlo en Helmond stopt, zal per jaar zo'n 250.000 extra treinreizigers gaan vervoeren. Dat is volgens de verwachting van staatssecretaris Stientje van Veldhoven een stijging van 40 procent.

'Regeringsdialoog'
Volgens het plan, dat Van Veldhoven aan de Tweede Kamer heeft voorgelegd, moet de trein vanaf 2025 elk uur in beide richtingen gaan rijden. Dit concrete plan voor Eindhoven-Düsseldorf komt twee dagen voor de eerste 'regeringsdialoog' tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waarvan Düsseldorf de hoofdstad is. Eerder was het nog onzeker of de lijn er wel ging komen.

Lees ook: Openbare aanbesteding voor intercity Eindhoven-Düsseldorf

Vaart maken
Duitsland wil vaart maken met de spoorverdubbeling op het Duitse deel, wat uiteindelijk een reistijd van 1,5 uur betekent. Wie nu per trein tussen de twee steden wil reizen doet daar ongeveer een half uur langer over met minimaal één overstap.

Internationale treinverbindingen
Van Veldhoven wil ook elders betere internationale treinverbindingen. NS en Deutsche Bahn bekijken hoe de reistijd tussen Amsterdam en Berlijn korter kan. De staatssecretaris steunt ook de wens van het Britse Eurostar om op termijn vier tot vijf treinen per dag te laten rijden tussen Amsterdam en Londen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen