Overslaan en naar de inhoud gaan

Vanaf 2025 directe trein tussen Eindhoven-Düsseldorf

Geplaatst opzaterdag 17 november 2018 - 8:59

Een nieuwe directe trein tussen Eindhoven en Düsseldorf moet een flinke groei in het aantal reizigers op dit traject gaan opleveren.

De trein, die in Nederland alleen in Venlo en Helmond stopt, zal per jaar zo'n 250.000 extra treinreizigers gaan vervoeren. Dat is volgens de verwachting van staatssecretaris Stientje van Veldhoven een stijging van 40 procent.

'Regeringsdialoog'
Volgens het plan, dat Van Veldhoven aan de Tweede Kamer heeft voorgelegd, moet de trein vanaf 2025 elk uur in beide richtingen gaan rijden. Dit concrete plan voor Eindhoven-Düsseldorf komt twee dagen voor de eerste 'regeringsdialoog' tussen Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, waarvan Düsseldorf de hoofdstad is. Eerder was het nog onzeker of de lijn er wel ging komen.

Lees ook: Openbare aanbesteding voor intercity Eindhoven-Düsseldorf

Vaart maken
Duitsland wil vaart maken met de spoorverdubbeling op het Duitse deel, wat uiteindelijk een reistijd van 1,5 uur betekent. Wie nu per trein tussen de twee steden wil reizen doet daar ongeveer een half uur langer over met minimaal één overstap.

Internationale treinverbindingen
Van Veldhoven wil ook elders betere internationale treinverbindingen. NS en Deutsche Bahn bekijken hoe de reistijd tussen Amsterdam en Berlijn korter kan. De staatssecretaris steunt ook de wens van het Britse Eurostar om op termijn vier tot vijf treinen per dag te laten rijden tussen Amsterdam en Londen.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen