Overslaan en naar de inhoud gaan

Van zwerfbestaan in Cyprus naar nieuw baasje en mandje

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 20:46

Een dierenvlucht uit Cyprus met 300 honden en katten is geland op Maastricht Aachen Airport. Vanuit Maastricht gaan de dieren naar nieuwe baasjes in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

De meeste honden-en katten hebben een zwervend bestaan geleefd op het eiland in de Middellandse Zee. Er worden regelmatig dieren geadopteerd uit het buitenland maar 'bulk-vluchten' met honderden viervoeters is uitzonderlijk.

Stressvol
"Het heeft allemaal te maken met corona. Baasjes kunnen de honden of katten in deze tijd niet zelf gaan ophalen in het buitenland", zegt Marjo Austen. Zij werkt als consigné voor de dierenvlucht uit Cyprus. Ze legt contacten met dierenwelzijnsorganisaties en handelt de adoptiepapieren af voor de nieuwe eigenaren: "Dit is de vierde vlucht op Maastricht die ik nu afhandel. Iedere keer best een beetje stressvol."

Medicijnen
Er moet nog van alles geregeld worden als de dieren eenmaal uit het vliegtuig komen. Zo zijn er paspoorten voor iedere hond en kat en sommige viervoeters hebben ook medicijnen meegekregen uit het land van herkomst.

"Ik kan ook naar een asiel in Nederland gaan voor een huisdier maar het geeft mij een goed gevoel om een dier uit het buitenland een veilig thuis te geven", vertelt een jonge moeder uit Maastricht die met haar zoontje op de arm wacht op een klein poesje.

Labrador 'Siep'
Een zwarte labrador met de naam Lorda maakt zijn eerste stappen op Limburgse bodem. De nieuwe eigenaar komt uit Beesel. Het is de eerste keer dat Esther van der Lienden de 1-jarige hond in het echt ziet.

"Hij heeft niet gezworven op straat. Lorda komt uit een gezin dat gaat verhuizen en hij kan niet mee. Ik noem hem vanaf nu trouwens Siep. Hij moet nog even wennen maar hij krijgt het goed bij ons. Thuis in Beesel wacht een maatje op hem. Een andere zwarte labrador", zegt Esther.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen