Overslaan en naar de inhoud gaan

Van zwerfbestaan in Cyprus naar nieuw baasje en mandje

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 20:46

Een dierenvlucht uit Cyprus met 300 honden en katten is geland op Maastricht Aachen Airport. Vanuit Maastricht gaan de dieren naar nieuwe baasjes in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

De meeste honden-en katten hebben een zwervend bestaan geleefd op het eiland in de Middellandse Zee. Er worden regelmatig dieren geadopteerd uit het buitenland maar 'bulk-vluchten' met honderden viervoeters is uitzonderlijk.

Stressvol
"Het heeft allemaal te maken met corona. Baasjes kunnen de honden of katten in deze tijd niet zelf gaan ophalen in het buitenland", zegt Marjo Austen. Zij werkt als consigné voor de dierenvlucht uit Cyprus. Ze legt contacten met dierenwelzijnsorganisaties en handelt de adoptiepapieren af voor de nieuwe eigenaren: "Dit is de vierde vlucht op Maastricht die ik nu afhandel. Iedere keer best een beetje stressvol."

Medicijnen
Er moet nog van alles geregeld worden als de dieren eenmaal uit het vliegtuig komen. Zo zijn er paspoorten voor iedere hond en kat en sommige viervoeters hebben ook medicijnen meegekregen uit het land van herkomst.

"Ik kan ook naar een asiel in Nederland gaan voor een huisdier maar het geeft mij een goed gevoel om een dier uit het buitenland een veilig thuis te geven", vertelt een jonge moeder uit Maastricht die met haar zoontje op de arm wacht op een klein poesje.

Labrador 'Siep'
Een zwarte labrador met de naam Lorda maakt zijn eerste stappen op Limburgse bodem. De nieuwe eigenaar komt uit Beesel. Het is de eerste keer dat Esther van der Lienden de 1-jarige hond in het echt ziet.

"Hij heeft niet gezworven op straat. Lorda komt uit een gezin dat gaat verhuizen en hij kan niet mee. Ik noem hem vanaf nu trouwens Siep. Hij moet nog even wennen maar hij krijgt het goed bij ons. Thuis in Beesel wacht een maatje op hem. Een andere zwarte labrador", zegt Esther.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen