Overslaan en naar de inhoud gaan

Van zwerfbestaan in Cyprus naar nieuw baasje en mandje

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 20:46

Een dierenvlucht uit Cyprus met 300 honden en katten is geland op Maastricht Aachen Airport. Vanuit Maastricht gaan de dieren naar nieuwe baasjes in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië.

De meeste honden-en katten hebben een zwervend bestaan geleefd op het eiland in de Middellandse Zee. Er worden regelmatig dieren geadopteerd uit het buitenland maar 'bulk-vluchten' met honderden viervoeters is uitzonderlijk.

Stressvol
"Het heeft allemaal te maken met corona. Baasjes kunnen de honden of katten in deze tijd niet zelf gaan ophalen in het buitenland", zegt Marjo Austen. Zij werkt als consigné voor de dierenvlucht uit Cyprus. Ze legt contacten met dierenwelzijnsorganisaties en handelt de adoptiepapieren af voor de nieuwe eigenaren: "Dit is de vierde vlucht op Maastricht die ik nu afhandel. Iedere keer best een beetje stressvol."

Medicijnen
Er moet nog van alles geregeld worden als de dieren eenmaal uit het vliegtuig komen. Zo zijn er paspoorten voor iedere hond en kat en sommige viervoeters hebben ook medicijnen meegekregen uit het land van herkomst.

"Ik kan ook naar een asiel in Nederland gaan voor een huisdier maar het geeft mij een goed gevoel om een dier uit het buitenland een veilig thuis te geven", vertelt een jonge moeder uit Maastricht die met haar zoontje op de arm wacht op een klein poesje.

Labrador 'Siep'
Een zwarte labrador met de naam Lorda maakt zijn eerste stappen op Limburgse bodem. De nieuwe eigenaar komt uit Beesel. Het is de eerste keer dat Esther van der Lienden de 1-jarige hond in het echt ziet.

"Hij heeft niet gezworven op straat. Lorda komt uit een gezin dat gaat verhuizen en hij kan niet mee. Ik noem hem vanaf nu trouwens Siep. Hij moet nog even wennen maar hij krijgt het goed bij ons. Thuis in Beesel wacht een maatje op hem. Een andere zwarte labrador", zegt Esther.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen