Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Wolde: 'Lastig om met friettent op plekken te komen'

Geplaatst opzondag 28 februari 2021 - 19:57

Het succes van de rijdende frituur van sterrenchef Hans van Wolde kent zijn keerzijde. De chef-kok moet zwaar onderhandelen met diverse gemeenten om met zijn rijdende friettruck op plekken te mogen staan.

Dat zegt Van Wolde in L1mburg Centraal.

Gunnen
De 'culinaire frieten' van initiatiefnemer Hans van Wolde zijn populair. Mensen staan soms uren in de rij voor een bakje friet van de sterrenkok. Zondag stond Van Wolde in Geleen met zijn friettent, maar niet elke gemeente is makkelijk te overtuigen om toestemming te geven voor een bezoek van de rijdende frituur. "We zijn nog in gesprek met Valkenburg, Venlo en Roermond. Maar er zijn gemeenten die heel erg moeilijk doen", aldus Van Wolde. Hij doet een oproep aan de gemeenten om de eigen inwoners wat te gunnen.

Vondelpark of Vrijthof
De drukte zou een rol spelen voor gemeenten om de rijdende frituur van Van Wolde te weigeren. Volgens Van Wolde zijn die zorgen onterecht. "We zijn geen Vrijthof of Vondelpark waar iedereen bij elkaar zit. We houden het heel netjes." Zondag stond de rijdende frituur dus in De Biesenhof in Geleen, waar sommige mensen twee uur moesten wachten op een bakje friet:

Landgraaf
Van Wolde zou zijn tournee door Limburg willen afsluiten in Landgraaf. Daar zou hij met drie trucks willen staan. Naar verwachting neemt de gemeente Landgraaf daar donderdag een besluit over.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen