Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Wageningen (D66) keert terug in Limburgs Parlement

Geplaatst opzondag 28 december 2014 - 11:58

Fractievoorzitter Hans van Wageningen van D66 in het Limburgs Parlement keert na de statenverkiezingen van maart volgend jaar zeker terug.

Van Wageningen is door de leden van D66-Limburg op de tweede plaats van de kandidatenlijst gekozen. Dat is dezelfde plek als op de voorgestelde lijst van een adviescommissie.

Verloren
Van Wageningen werd in 2011 voor het eerst gekozen in het Limburgs Parlement. Hij was toen lijsttrekker. Hij wilde dat nu ook weer worden maar verloor in oktober de strijd om de eerste plaats van Leon Vaessen uit Sittard-Geleen.

Andersom
In de top van de definitieve kandidatenlijst hebben de leden wel een aantal wijzigingen aangebracht in vergelijking met het advies. Zo staat Jan van de Ven uit Venray derde en Wilma van Dommelen uit Horn vierde. De adviescommissie had juist andersom voorgesteld.

Verder maakt Eveline Engels uit Kerkrade een sprongetje van de zevende naar de zesde plaats. Zij had zich eerder ook kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap. Veertje Compen uit Molenhoek zakt dan weer van plaats zes naar acht.

Maastricht-gehalte
Opvallend is dat het Maastricht-gehalte in de kop van de D66-lijst hoog is. Drie van de eerste zeven kandidaten komen uit Maastricht. Naast Hans van Wageningen zijn dat Stefan Suurland op vijf en Claudia Demas op zeven.

32 procent
Aan de email-verkiezingen voor de kandidatenlijst deed 32 procent van de Limburgse D66-leden mee. Dat zijn er 213 van de in totaal 667 stemgerechtigden.

D66 bezet nu 2 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement maar rekent op forse winst bij de statenverkiezingen omdat de partij het goed doet in de landelijke peilingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst
Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet
Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen