Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Wageningen (D66) keert terug in Limburgs Parlement

Geplaatst opzondag 28 december 2014 - 11:58

Fractievoorzitter Hans van Wageningen van D66 in het Limburgs Parlement keert na de statenverkiezingen van maart volgend jaar zeker terug.

Van Wageningen is door de leden van D66-Limburg op de tweede plaats van de kandidatenlijst gekozen. Dat is dezelfde plek als op de voorgestelde lijst van een adviescommissie.

Verloren
Van Wageningen werd in 2011 voor het eerst gekozen in het Limburgs Parlement. Hij was toen lijsttrekker. Hij wilde dat nu ook weer worden maar verloor in oktober de strijd om de eerste plaats van Leon Vaessen uit Sittard-Geleen.

Andersom
In de top van de definitieve kandidatenlijst hebben de leden wel een aantal wijzigingen aangebracht in vergelijking met het advies. Zo staat Jan van de Ven uit Venray derde en Wilma van Dommelen uit Horn vierde. De adviescommissie had juist andersom voorgesteld.

Verder maakt Eveline Engels uit Kerkrade een sprongetje van de zevende naar de zesde plaats. Zij had zich eerder ook kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap. Veertje Compen uit Molenhoek zakt dan weer van plaats zes naar acht.

Maastricht-gehalte
Opvallend is dat het Maastricht-gehalte in de kop van de D66-lijst hoog is. Drie van de eerste zeven kandidaten komen uit Maastricht. Naast Hans van Wageningen zijn dat Stefan Suurland op vijf en Claudia Demas op zeven.

32 procent
Aan de email-verkiezingen voor de kandidatenlijst deed 32 procent van de Limburgse D66-leden mee. Dat zijn er 213 van de in totaal 667 stemgerechtigden.

D66 bezet nu 2 van de 47 zetels in het Limburgs Parlement maar rekent op forse winst bij de statenverkiezingen omdat de partij het goed doet in de landelijke peilingen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

D66-fractieleider tweede op voorlopige lijst
Ook politiek leider D66 deelt interne kritiek niet
Coalitie haalt schouders op na kritiek D66'er
Leon Vaessen lijsttrekker D66 Statenverkiezingen
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen