Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Vossen kon eer aan zichzelf houden

Geplaatst opdinsdag 22 december 2015 - 15:05

Fortuna Sittard heeft Peter van Vossen de mogelijkheid gegeven zijn eigen vertrek te regisseren. Die mogelijkheid benutte de trainer niet, waardoor de club zich genoodzaakt zag Van Vossen te ontslaan.

Fortuna-bestuurslid Jo Abelshausen zegt in het L1-voorzittersdiner dat de club de zaak netjes wilde afronden. "We zaten toch al vast aan zijn salaris tot het einde van het seizoen, dus we hebben hem voorgesteld om de eer aan zichzelf te houden. Dat wilde hij niet."

Modder gooien
Tot verbazing van de club maakte Van Vossen begin oktober zijn ontslag zelf bekend op televisie. "Hij zat ineens met modder te gooien aan tafel bij Kees Jansma. Dat was niet nodig geweest."

Opstand
Volgens Abelshausen waren er ook in het eerste jaar van Van Vossen al serieuze problemen. Al vroeg in het seizoen dreigden spelers in opstand te komen, maar de club bleef achter de trainer staan. Het leidde onder meer tot het vertrek van aanvoerder Ramon Voorn.

Meer over Fortuna Sittard in 2015 in het voorzittersdebat op L1 radio. Te horen op vrijdag 25 december van 17:10-19:00 uur en op zondag 27 december van 16:00-18:00 uur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Fortuna laat zich zien in Oberhausen
fortuna, fortuna sittard, fortuna
Weer schertsvertoning Fortuna in thuisarena
Fortuna: 'Fans hadden geen stem in ontslag Van Vossen'
Fortuna overweegt stappen tegen 'directeur' Cammel
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen