Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Vliet: 'Vrijdag beslissing over Amstel Gold Race'

Geplaatst opzondag 20 september 2020 - 22:19

Koersdirecteur Leo van Vliet verwacht dat er vrijdag een beslissing wordt genomen over het doorgaan van de Amstel Gold Race op 10 oktober. "We hebben alle plannen ingediend."

Van Vliet deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg, dat kwam vanuit Valkenburg.

Veiligheidsregio
De organisatie van de Amstel Gold Race heeft afgelopen week alle plannen ingediend. "We hebben alle plannen ingediend, zowel bij de UCI als op landelijk en lokaal niveau. De komende week wordt daarnaar gekeken door de Veiligheidsregio. Donderdag hebben we nog een gesprek en vrijdag wordt dan waarschijnlijk een beslissing genomen. We hebben ook een heel communicatieplan om de mensen hun gezond verstand te laten gebruiken."

MVV
In de plannen zitten ook de oplossingen om geen publiek bij de start- en finishlocaties te krijgen en op de beklimmingen. De startplek wordt dan ook verplaatst, zo zegt Van Vliet. "De start is niet in het centrum van Maastricht, maar achter het stadion van MVV. Dat wordt publieksvrij en alles wordt daar coronaproof. De beklimmingen worden ook allemaal afgezet. Daar gebruiken we veel mensen voor. En ook de laatste kilometers, van de Daalhemmerweg tot voorbij de finish worden helemaal afgezet. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de ondernemers op het Grendelplein in Valkenburg."

Geen toeschouwers
Het succesvol slagen van die plannen hangt samen met de vraag of mensen ook daadwerkelijk niet naar Zuid-Limburg afreizen. "Het belangrijkste is dat de mensen niet naar Limburg komen. We hebben ook geen VIP-gasten. Het wordt echt een tv-editie."

Van Vliet hoopt dat 55ste editie doorgaat. "Het zou jammer zijn als alle wedstrijden kunnen doorgaan en wij niet kunnen rijden."

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen