Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Vliet: 'Investeringsmaatschappij plundert V&D'

Geplaatst opzondag 25 januari 2015 - 16:42

Investeringsmaatschappij Sun European Partners, eigenaar van V&D, plundert het warenhuis en zal het 'compleet uitgekleed' achterlaten.

Dat zei het Limburgs kamerlid Ronald van Vliet zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Uitwassen van de vrije markt
Het warenhuis, met vestigingen in Maastricht, Sittard, Heerlen, Roermond, Weert en Venlo, kondigde deze week aan medewerkers te gaan korten op hun salaris. Vanaf 1 februari gaat het salaris er met 5,8 procent op achteruit. Van Vliet vindt dat de politiek veel feller zou moeten reageren op 'de uitwassen van de vrije markt'.

Zakken vullen
Volgens de ex-PVV'er zijn investeringsmaatschappijen als Sun European Partners alleen bezig hun eigen zakken te vullen. "Ze komen binnen, en al op dag twee moet een bedrijf zijn eigen overname terugbetalen. Daarvoor moet geld geleend worden en het bedrijf bezwijkt onder de rentelasten. Vervolgens wordt het management ontslagen en gaat de nieuwe directie aan de slag met de Nilfisktheorie: alle dubbeltjes worden opgezogen en tot slot wordt de lege huls verkocht."

Loonoffer
Van Vliet vindt het niet verstandig om medewerkers een loonoffer te vragen in deze omstandigheden. Als er straks mensen alsnog ontslagen worden, staan ze buiten met een lagere uitkering. Bovendien zit er volgens Van Vliet geen financiƫle ruimte meer in het bedrijf, dus zal het ook met minder loonkosten niet beter gaan.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Grensovergang Belgiƫ
Toch apart kamerdebat over grenseffecten
Miniplan Graus krijgt geen steun in Kamer
PvdA ziet verplichte sollicitatie over grens niet zitten
Dijksma zwijgt over Grubbenvorst in megastal-debat
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen