Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Vliet: 'Blij dat er gekeken werd naar mogelijkheden'

Geplaatst opmaandag 8 maart 2021 - 21:38

Koersdirecteur Leo van Vliet is content dat de Amstel Gold Race dit jaar weer kan doorgaan. Pas toen hij tijdens de voorbereiding aanklopte bij het ministerie ontstond er hoop: "Dit jaar wordt er naar mogelijkheden gekeken, vorig jaar was er alleen aandacht voor de lockdown."

Van Vliet deed zijn uitspraken in het L1-programma AvondGasten Sport.

Oktober
Afgelopen jaar kon de Amstel Gold Race niet doorgaan in april vanwege de verspreiding van het coronavirus. Daarom werd een nieuwe datum gevonden op 10 oktober, maar enkele weken voor de koers moest de Gold Race opnieuw worden afgelast. "We waren negentig procent zeker, maar toen kwam het bericht dat topsportevenementen zonder publiek moesten worden georganiseerd en toen voelde ik hem al aankomen." Vanaf januari heeft Van Vliet een nieuwe poging gewaagd. "Dat was niet eenvoudig met reisrestricties en de avondklok."

Ministerie
Van Vliet begon in januari met de gesprekken met de Veiligheidsregio en de gemeentes, maar merkte al snel dat hij het hogerop moest zoeken. "Toen zijn we naar het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gegaan. Het eerste gesprek gaf ons heel veel hoop. Het verschil was dat ze in 2020 keken naar de lockdown, maar in 2021 naar de mogelijkheden."

Parcours
Een 'normaal' parcours dwars door het Limburgse heuvelland zit er door de coronamaatregelen niet in. Daarom werd een lokale ronde samengesteld van bijna zeventien kilometer met drie beklimmingen: de Geulhemmerberg, de Bemelerberg en de Cauberg. De startplek is bovenop de Cauberg en de finishstreep is net als ieder jaar in Vilt. Volgens organisator Roy Packbier zal het een zwaar parcours worden. "De vrouwen rijden zeven rondes en de mannen rijden dertien rondes. Dat is een aardig aantal." Bij de mannen ontbreekt in de laatste ronde de Cauberg, een bewuste keuze van de organisatie. "We willen niet dat de koers op slot gaat", zegt Van Vliet daarover.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen