Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Vleuten wint Strade Bianche, Stultiens achttiende

Geplaatst opzaterdag 1 augustus 2020 - 17:30

De eerste WorldTour-wedstrijd in een klein halfjaar is een prooi geworden voor Annemiek van Vleuten. De wielrenster van Mitchelton-Scott won zaterdagmiddag de Strade Bianche.

Sabrina Stultiens uit Meijel kwam bijna 7 minuten na Van Vleuten als achttiende over de streep.

Comeback
De Spaanse Mavi Garcia leek aanvankelijk onbedreigd op de zege af te gaan. Van Vleuten sloot echter bij een achtervolgend groepje aan en ging er vervolgens alleen vandoor. De achterstand op Garcia liep snel terug en de Spaanse was ook rap bijgehaald. Garcia kon daarna Van Vleuten nog even volgen, maar in de slotklim naar Piazza del Campo moest ze de wereldkampioene laten gaan.

Achter Garcia, die bijna 30 seconden na Van Vleuten over de finish kwam, eindigde de Amerikaanse Leah Thomas op 1.30 van de winnares als derde. Anna van der Breggen van Boels-Dolmans werd vierde, Marianne Vos zesde.

Pittig
De rensters hadden te maken met pittige omstandigheden. Strade Bianche gaat over deels onverharde wegen, met flinke stofwolken tot gevolg. De temperatuur liep bovendien op tot 39 graden. De koers zou eigenlijk op 7 maart plaatsvinden, maar de uitbraak van het coronavirus verhinderde dat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen