Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Vleuten wint met overmacht Giro-tijdrit

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 18:25

Na haar overwinning in de koninginnenrit van de Giro Rosa heeft Annemiek van Vleuten ook de tijdrit in de Italiaanse etappekoers met overmacht gewonnen. Zij verstevigde haar leidende positie in het klassement aanmerkelijk.

Van Vleuten was in de race tegen de klok over ruim twaalf kilometer 52 seconden sneller dan Anna van der Breggen van het Boels-Dolmans Cycling Team en finishte in Teglio na 24 minuten en 32 seconden.

Venrayse
Pauliena Rooijakkers had ruim zeseneenhalve minuut langer nodig dan Van Vleuten en reed de 93e tijd. De Venrayse zakte twee plaatsen in het klassement en is na zes etappes 72e. De wielrenster van CCC Liv heeft bijna 41 minuten achterstand op de roze truidraagster.

Vier ritten
Met nog vier ritten te gaan heeft Van Vleuten vier minuten en zeventien seconden voorsprong op Katarzyna Niewiadoma. Anna van der Breggen is derde en heeft dezelfde achterstand op Van Vleuten als de Poolse.

De Giro Rosa eindigt zondag in Udine.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen