Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Vleuten de baas in proloog Boels Ladies Tour

Geplaatst opdinsdag 3 september 2019 - 16:52

De proloog van de Boels Ladies Tour is een prooi gebleken voor regerend wereldkampioen tijdrijden Annemiek van Vleuten.

De renster van Mitchelton-Scott was bij het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard-Geleen zes seconden sneller dan de Duitse Lisa Klein (Canyon SRAM Racing) en zeven seconden rapper dan Lucinda Brand (Team Sunweb).

Van der Breggen
Wereldkampioene Anna van der Breggen van de semi-Limburgse Boels-Dolmans-formatie moest genoegen nemen met de zesde plaats. Zij deed negen seconden langer dan Van Vleuten over het 3,8 kilometer lange parcours. Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) kwam van een koude kermis thuis in de proloog: door een val verloor zij veel tijd op de anderen.

Vijf etappes
In de komende dagen staan vijf etappes op de rol in de Boels Ladies Tour. Woensdag wordt er van Stramproy naar Weert gereden, waarna donderdag een rit met start en finish in Gennep op het programma staat. De laatste drie etappes worden op Overijssels en Gelders grondgebied verreden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen