Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Velzen beste Nederlander eerste rit in Australië

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 14:38

Wielrenster Bryony van Velzen is als beste Nederlandse geëindigd in de eerste etappe van de Tour Down Under.

De Sittardse kwam als 20ste over de streep en had in die openingsrit op meer gehoopt. "In de laatste twee kilometer voor de finish was ik bijna betrokken bij een valpartij. Hierdoor verloren we, jammer genoeg, heel veel plekken."

Lees ook: Bryony van Velzen als kopvrouw in Tour Down Under

Grote stappen
Van Velzen is 22 jaar maar toch al kopvrouw van haar ploeg Doltcini - Van Eyck Sport. Ze is een allround opgeleide renster met een goede sprint. Ze hoopt deze week haar kansen nog te pakken in het warme Australië. Daarnaast hoopt ze ooit de overstap te kunnen maken naar een grote ploeg. Voorlopig is het voor Van Velzen nog opboksen tegen de gevestigde orde. "Ik mis nog veel ervaring en veel rensters zijn een stukje ouder dan ik. De essentie ligt dit seizoen bij het maken van grote stappen."

Voor de mannen start dinsdag de Tour Down Under. Wout Poels uit Blitterswijck wordt gezien als een van de kanshebbers.

L1mburg Centraal
Meer over de prestatie van Van Velzen in L1mburg Centraal, L1VE om 17:30 uur.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen