Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Velzen beste Nederlander eerste rit in Australië

Geplaatst opdonderdag 10 januari 2019 - 14:38

Wielrenster Bryony van Velzen is als beste Nederlandse geëindigd in de eerste etappe van de Tour Down Under.

De Sittardse kwam als 20ste over de streep en had in die openingsrit op meer gehoopt. "In de laatste twee kilometer voor de finish was ik bijna betrokken bij een valpartij. Hierdoor verloren we, jammer genoeg, heel veel plekken."

Lees ook: Bryony van Velzen als kopvrouw in Tour Down Under

Grote stappen
Van Velzen is 22 jaar maar toch al kopvrouw van haar ploeg Doltcini - Van Eyck Sport. Ze is een allround opgeleide renster met een goede sprint. Ze hoopt deze week haar kansen nog te pakken in het warme Australië. Daarnaast hoopt ze ooit de overstap te kunnen maken naar een grote ploeg. Voorlopig is het voor Van Velzen nog opboksen tegen de gevestigde orde. "Ik mis nog veel ervaring en veel rensters zijn een stukje ouder dan ik. De essentie ligt dit seizoen bij het maken van grote stappen."

Voor de mannen start dinsdag de Tour Down Under. Wout Poels uit Blitterswijck wordt gezien als een van de kanshebbers.

L1mburg Centraal
Meer over de prestatie van Van Velzen in L1mburg Centraal, L1VE om 17:30 uur.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen