Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Veldhoven wil goed gesprek met gemeente over stadion

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 15:28

Roda-directeur Harm van Veldhoven wil met de gemeente Kerkrade in gesprek over de huur die de club moet betalen voor het Parkstad Limburg Stadion.

"Natuurlijk willen wij de dialoog aangaan met de gemeente. We willen sámen nadenken en alles bespreekbaar maken. We hebben altijd goed contact gehad met de gemeente." Van Veldhoven vindt het jammer dat uitspraken over de huurverlaging van het stadion tot onrust hebben geleid.

Supportersavond
Vanwege de degradatie van de club naar de Keuken Kampioen Divisie heeft Roda steeds meer moeite om de huur van het Parkstad Limburg Stadion op te hoesten. Op een supportersavond deze week kondigde Karel Bouckaert aan, de huur van 8 ton niet meer te kunnen opbrengen en de gemeente voor een keuze te willen stellen. Hij is woordvoerder van de G7, de ondernemers die bezig zijn om Roda te saneren.

De G7 liet twee weken geleden ook al weten dat de club komend seizoen elk dubbeltje twee keer moet omdraaien. Proberen de stadionhuur te verlagen is daar een logisch gevolg van.

Lees ook: 'Na jaren geld smijten gaat Roda nu op de kleintjes letten'

Gesprek
Gemeenteraadsleden van Kerkrade reageerden verbolgen op de uitspraken van Bouckaert. Op 10 september is er een gesprek tussen een afvaardiging van Roda en de gemeente.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen