Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Veldhoven en financieel manager gaan Roda JC leiden

Geplaatst opwoensdag 27 juni 2018 - 7:30

Roda JC's technisch directeur Harm van Veldhoven gaat een extra drukke periode tegemoet. Hij wordt tijdelijk ook algemeen directeur van de Kerkraadse club.

De huidige algemeen directeur van de club, Wim Collard, bevestigt dat Van Veldhoven hem op interimbasis gaat opvolgen.

Financiële manager
Van Veldhoven, die bij Collard's vertrek op 1 juli begint aan de dubbelfunctie, krijgt daarbij hulp van een financiële manager. Het is de bedoeling dat op termijn een nieuwe man wordt aangesteld om de club te leiden.

Als die persoon gevonden is, zal Van Veldhoven terugkeren in zijn oorspronkelijke rol. Een langer verblijf van Collard bij de club, in welke functie dan ook, wordt op dit moment uitgesloten.

Lees ook: Geen dubbelfunctie voor technisch directeur bij Roda

Verrassend
De tijdelijke aanstelling is verrassend, omdat Van Veldhoven eerder aangaf zich louter te willen concentreren op zijn taken als technisch directeur. "Anders doe ik mijn technisch directeurschap te kort", zei hij anderhalve week geleden tegen L1. Hij benadrukte destijds dat hij de rol van algemeen directeur niet op zich wilde nemen.

Sanering
Roda JC, dat in mei degradeerde vanuit de Eredivisie naar de Jupiler League, wacht een saneringsproces. Die bezuinigingen zullen worden vormgegeven door een zevental ondernemers. Daarnaast nam de Zwitsers-Russische bankier Alexei Korotaev onlangs 20 procent van de aandelen in de club over van grootaandeelhouder Frits Schrouff.

Lees ook: Roda JC: Geen aandelen naar Limburgse ondernemers

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen