Overslaan en naar de inhoud gaan

Van toiletpot tot takelwagen, in Thorn kun je het vinden

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 17:54

Eens in de zoveel tijd is elk leger aan nieuw materieel toe. De oude spullen worden dan van de hand gedaan. En dat gebeurt op een veiling in Thorn.

De hallen van Troostwijk Auctions in Thorn staan vol met afgedankte legerspullen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er wel: latrines, rugzakken, vorkheftrucks, motoren, keukenapparatuur, legervoertuigen, gereedschap en ga zo maar door.

Grote jongens
Alleen voor wapens hoef je er niet te zijn. Zaterdag was er weer een kijkdag. Die trekt vooral mannen, uit de hele euregio, die voor even weer het jongetje in zichzelf naar boven voelen komen.

Video: L1

Verschepen te duur
De meeste spullen komen van Amerikaanse legerbases in Europa. Verschepen van het afgedankte materiaal naar de VS is te duur. Dus wordt alles verkocht aan de handel. En omdat zo’n legerbasis een dorp op zich is, vind je hier niet alleen legermaterieel, maar ook volledige restaurantapparatuur en fitnessapparaten.

De veiling vindt plaats op de website van Troostwijk. Dinsdag sluit het bieden en kunnen de gelukkigen hun spullen ophalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen