Overslaan en naar de inhoud gaan

Van toiletpot tot takelwagen, in Thorn kun je het vinden

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 17:54

Eens in de zoveel tijd is elk leger aan nieuw materieel toe. De oude spullen worden dan van de hand gedaan. En dat gebeurt op een veiling in Thorn.

De hallen van Troostwijk Auctions in Thorn staan vol met afgedankte legerspullen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er wel: latrines, rugzakken, vorkheftrucks, motoren, keukenapparatuur, legervoertuigen, gereedschap en ga zo maar door.

Grote jongens
Alleen voor wapens hoef je er niet te zijn. Zaterdag was er weer een kijkdag. Die trekt vooral mannen, uit de hele euregio, die voor even weer het jongetje in zichzelf naar boven voelen komen.

Video: L1

Verschepen te duur
De meeste spullen komen van Amerikaanse legerbases in Europa. Verschepen van het afgedankte materiaal naar de VS is te duur. Dus wordt alles verkocht aan de handel. En omdat zo’n legerbasis een dorp op zich is, vind je hier niet alleen legermaterieel, maar ook volledige restaurantapparatuur en fitnessapparaten.

De veiling vindt plaats op de website van Troostwijk. Dinsdag sluit het bieden en kunnen de gelukkigen hun spullen ophalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen