Overslaan en naar de inhoud gaan

Van toiletpot tot takelwagen, in Thorn kun je het vinden

Geplaatst opzaterdag 9 november 2019 - 17:54

Eens in de zoveel tijd is elk leger aan nieuw materieel toe. De oude spullen worden dan van de hand gedaan. En dat gebeurt op een veiling in Thorn.

De hallen van Troostwijk Auctions in Thorn staan vol met afgedankte legerspullen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er wel: latrines, rugzakken, vorkheftrucks, motoren, keukenapparatuur, legervoertuigen, gereedschap en ga zo maar door.

Grote jongens
Alleen voor wapens hoef je er niet te zijn. Zaterdag was er weer een kijkdag. Die trekt vooral mannen, uit de hele euregio, die voor even weer het jongetje in zichzelf naar boven voelen komen.

Video: L1

Verschepen te duur
De meeste spullen komen van Amerikaanse legerbases in Europa. Verschepen van het afgedankte materiaal naar de VS is te duur. Dus wordt alles verkocht aan de handel. En omdat zo’n legerbasis een dorp op zich is, vind je hier niet alleen legermaterieel, maar ook volledige restaurantapparatuur en fitnessapparaten.

De veiling vindt plaats op de website van Troostwijk. Dinsdag sluit het bieden en kunnen de gelukkigen hun spullen ophalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen