Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Strien: Belastingplan is sigaar uit eigen doos

Geplaatst opzondag 6 december 2015 - 16:23

Een sigaar uit eigen doos. Zo omschreef het Limburgse Eerste Kamerlid Gom van Strien (PVV) zondag in het L1-radioprogramma De Stemming het Belastingplan 2016.

Volgens de senator uit Arcen wordt de lastenverlichting van vijf miljard euro teniet gedaan door extra belastingheffingen.

Levert niks op
“In de Miljoenennota kun je zien wat ervan overblijft: netto 78 miljoen. Voor een heleboel groepen levert het niks op. Ouderen hebben tijdens deze kabinetsperiode tien procent ingeleverd. Wat krijgen die terug? Helemaal niets.”

Schatrijk
“Het plan wordt geframed alsof we er met zijn allen schatrijk van worden, maar niets is minder waar”, aldus de woordvoerder financiën van de PVV. “We gaan in 2016 acht miljard euro meer betalen.”

Het belastingplan is onlangs aangenomen door de Tweede Kamer maar het is onduidelijk of er ook een meerderheid is in de Eerste Kamer. Het kabinet komt in de senaat zeventien zetels te kort.

Achterkamertjes
Gom van Strien: “Op dit moment vindt volop overleg plaats in de achterkamertjes. De senatoren van het CDA hebben mij verteld dat ze overwegend tegen zullen stemmen. Maar best mogelijk dat er links en rechts kattensprongen worden gemaakt en dat er uiteindelijk toch een meerderheid is.”

Lees ook: PVV'er vindt ook Eerste Kamer een nep-parlement

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe Eerste Kamer met vier Limburgers geïnstalleerd
PVV'er vindt ook Eerste Kamer een nep-parlement
De Statenverkiezingen en de Eerste Kamer: vijf vragen
Lilian Helder zakt flink op PVV-lijst, Dion Graus op 12
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen