Overslaan en naar de inhoud gaan

Van schoonmoedermoord verdachte huisarts opgepakt

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 9:20

De Maastrichtse huisarts, die wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder, is dinsdagochtend opgepakt.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Volgens de persofficier van justitie wordt niet alleen gekeken naar moord, maar worden 'alle mogelijkheden' opengehouden.

Sterfgeval
De 57-jarige arts wordt verdacht van tenminste één sterfgeval in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Justitie is daarop een onderzoek gestart.

Doorzoekingen
De politie
meldt dat zij op meerdere plekken doorzoekingen heeft gedaan en daarbij meerdere zogeheten informatiedragers in beslag heeft genomen. Ook heeft zij getuigen en deskundigen gehoord over de zaak.

Lees ook: 'Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder'

Medicijnen
De vrouw overleed 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Huisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of hebben bespoedigd.

Richard Wagemans, de advocaat van de arts, wil vooralsnog niet ingaan op details over de zaak.

Martha Flora
Het verzorgingstehuis heeft geschokt gereageerd op het sterfgeval. Verder wil het verzorgingstehuis niet op de zaak ingaan.

Lees ook: Martha Flora: 'Diep geraakt na moordverdenking huisarts'

Specifieke verdenkingen
Donderdag of vrijdag wordt de huisarts voorgeleid bij de rechter-commissaris, pas dan wordt meer bekend over de specifieke verdenkingen. Hij beslist dan wat er verder gaat gebeuren in de zaak. Het Openbaar Ministerie wil verder geen commentaar geven tot de arts is voorgeleid.

Notaris
Justitie is ook een onderzoek gestart naar een Limburgse notaris. Hij wordt verdacht van onjuistheden in het opstellen van akten van de vrouw. Wat het verband tussen de moord op de vrouw is, is niet duidelijk. De advocaat van de notaris zegt dat zijn cliënt geen medeverdachte is in de moordzaak.

Lees ook: Notaris verhoord in moordzaak schoonmoeder van huisarts

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen