Overslaan en naar de inhoud gaan

Van schoonmoedermoord verdachte huisarts opgepakt

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 9:20

De Maastrichtse huisarts, die wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder, is dinsdagochtend opgepakt.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Volgens de persofficier van justitie wordt niet alleen gekeken naar moord, maar worden 'alle mogelijkheden' opengehouden.

Sterfgeval
De 57-jarige arts wordt verdacht van tenminste één sterfgeval in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Justitie is daarop een onderzoek gestart.

Doorzoekingen
De politie
meldt dat zij op meerdere plekken doorzoekingen heeft gedaan en daarbij meerdere zogeheten informatiedragers in beslag heeft genomen. Ook heeft zij getuigen en deskundigen gehoord over de zaak.

Lees ook: 'Huisarts verdacht van moord op schoonmoeder'

Medicijnen
De vrouw overleed 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Huisarts G.W. zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of hebben bespoedigd.

Richard Wagemans, de advocaat van de arts, wil vooralsnog niet ingaan op details over de zaak.

Martha Flora
Het verzorgingstehuis heeft geschokt gereageerd op het sterfgeval. Verder wil het verzorgingstehuis niet op de zaak ingaan.

Lees ook: Martha Flora: 'Diep geraakt na moordverdenking huisarts'

Specifieke verdenkingen
Donderdag of vrijdag wordt de huisarts voorgeleid bij de rechter-commissaris, pas dan wordt meer bekend over de specifieke verdenkingen. Hij beslist dan wat er verder gaat gebeuren in de zaak. Het Openbaar Ministerie wil verder geen commentaar geven tot de arts is voorgeleid.

Notaris
Justitie is ook een onderzoek gestart naar een Limburgse notaris. Hij wordt verdacht van onjuistheden in het opstellen van akten van de vrouw. Wat het verband tussen de moord op de vrouw is, is niet duidelijk. De advocaat van de notaris zegt dat zijn cliënt geen medeverdachte is in de moordzaak.

Lees ook: Notaris verhoord in moordzaak schoonmoeder van huisarts

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen