Overslaan en naar de inhoud gaan

Van schoonmoedermoord verdachte huisarts langer vast

Geplaatst opvrijdag 23 februari 2018 - 16:53

De Maastrichtse huisarts, die wordt verdacht van de moord op zijn schoonmoeder, blijft voorlopig nog vastzitten.

De rechter-commissaris heeft vrijdag besloten dat de huisarts nog veertien dagen achter slot en grendel moet blijven, zo laat het Openbaar Ministerie weten.

Beperkingen
"Onbegrijpelijk", zo reageert Richard Wagemans, de advocaat van de arts. Verder mag de raadsman inhoudelijk niet reageren op de zaak omdat zijn cliënt in beperkingen zit.

Sterfgeval
Huisarts G.W. wordt verdacht van tenminste één sterfgeval in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Justitie is daarop een onderzoek gestart.

Medicijnen
​De vrouw overleed 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in het Maastrichtse verpleeghuis. De huisarts zou zijn schoonmoeder in de week voor en op de avond van haar overlijden een te hoge dosering medicijnen hebben toegediend, die niet via haar vaste apotheek waren geleverd. Die medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of hebben bespoedigd.

De 57-jarige huisarts werd dinsdagochtend opgepakt.

Lees ook: Van schoonmoedermoord verdachte huisarts opgepakt

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen