Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rijnsbergen: 'Prevoo heeft te solistisch gehandeld'

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 21:45

De opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo (SP) heeft te solistisch gehandeld door uitspraken te doen die niet in lijn waren met het coalitieprogramma en de partijstandpunten.

Dat zegt SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen in het L1 programma Avondgasten.

Afgelopen vrijdag stapte Prevoo samen met vijf Statenleden van de partij op. Volgens hen had de partijtop, met name voorzitter Ron Meyer uit Heerlen, kritiek op het handelen van Prevoo. Er zou zijn aangedrongen op zijn vertrek, zo zeiden Prevoo en de opgestapte Statenleden.

De andere SP-gedeputeerde Van Rijnsbergen bleef zitten, net als drie andere Statenleden.

Lees ook: Breuk binnen statenfractie SP: vijf leden stappen op

Solistisch
Van Rijnsbergen zegt in het interview dat Prevoo als gedeputeerde te vaak solistisch handelde. Ze verwijst onder meer naar uitspraken van hem in de Limburgse kranten. "Hij deed hierin uitspraken over arbeidsmigranten en de tolerantie van Limburgers. Deze stroken niet met wat wij als partij vinden, maar ook niet met wat de coalitie daarvan vindt." Volgens Van Rijnsbergen is hij hier door haar en de fractie destijds ook op aangesproken.

Lees ook: SP zoekt opvolger voor opgestapte deputé Daan Prevoo

Persoonlijke titel
Vier van de opgestapte Statenleden hebben hun zetel teruggegeven aan de partij. Statenlid Edwin Bus wil op persoonlijke titel blijven zitten. Van Rijnsbergen vindt echter dat hij zijn zetel moet inleveren en roept hem op dit ook te doen.

Opvolger
Het is nog onduidelijk of de andere coalitiepartijen nog verder willen met de SP. Daarover wordt komende dagen gesproken. Als de SP in de coalitie blijft, moet tijdens een bijeenkomst op 15 juni duidelijk zijn wie de opvolger van de opgestapte Prevoo wordt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen