Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rijnsbergen: 'Prevoo heeft te solistisch gehandeld'

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 21:45

De opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo (SP) heeft te solistisch gehandeld door uitspraken te doen die niet in lijn waren met het coalitieprogramma en de partijstandpunten.

Dat zegt SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen in het L1 programma Avondgasten.

Afgelopen vrijdag stapte Prevoo samen met vijf Statenleden van de partij op. Volgens hen had de partijtop, met name voorzitter Ron Meyer uit Heerlen, kritiek op het handelen van Prevoo. Er zou zijn aangedrongen op zijn vertrek, zo zeiden Prevoo en de opgestapte Statenleden.

De andere SP-gedeputeerde Van Rijnsbergen bleef zitten, net als drie andere Statenleden.

Lees ook: Breuk binnen statenfractie SP: vijf leden stappen op

Solistisch
Van Rijnsbergen zegt in het interview dat Prevoo als gedeputeerde te vaak solistisch handelde. Ze verwijst onder meer naar uitspraken van hem in de Limburgse kranten. "Hij deed hierin uitspraken over arbeidsmigranten en de tolerantie van Limburgers. Deze stroken niet met wat wij als partij vinden, maar ook niet met wat de coalitie daarvan vindt." Volgens Van Rijnsbergen is hij hier door haar en de fractie destijds ook op aangesproken.

Lees ook: SP zoekt opvolger voor opgestapte deputé Daan Prevoo

Persoonlijke titel
Vier van de opgestapte Statenleden hebben hun zetel teruggegeven aan de partij. Statenlid Edwin Bus wil op persoonlijke titel blijven zitten. Van Rijnsbergen vindt echter dat hij zijn zetel moet inleveren en roept hem op dit ook te doen.

Opvolger
Het is nog onduidelijk of de andere coalitiepartijen nog verder willen met de SP. Daarover wordt komende dagen gesproken. Als de SP in de coalitie blijft, moet tijdens een bijeenkomst op 15 juni duidelijk zijn wie de opvolger van de opgestapte Prevoo wordt.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen