Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rijnsbergen: 'Prevoo heeft te solistisch gehandeld'

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 21:45

De opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo (SP) heeft te solistisch gehandeld door uitspraken te doen die niet in lijn waren met het coalitieprogramma en de partijstandpunten.

Dat zegt SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen in het L1 programma Avondgasten.

Afgelopen vrijdag stapte Prevoo samen met vijf Statenleden van de partij op. Volgens hen had de partijtop, met name voorzitter Ron Meyer uit Heerlen, kritiek op het handelen van Prevoo. Er zou zijn aangedrongen op zijn vertrek, zo zeiden Prevoo en de opgestapte Statenleden.

De andere SP-gedeputeerde Van Rijnsbergen bleef zitten, net als drie andere Statenleden.

Lees ook: Breuk binnen statenfractie SP: vijf leden stappen op

Solistisch
Van Rijnsbergen zegt in het interview dat Prevoo als gedeputeerde te vaak solistisch handelde. Ze verwijst onder meer naar uitspraken van hem in de Limburgse kranten. "Hij deed hierin uitspraken over arbeidsmigranten en de tolerantie van Limburgers. Deze stroken niet met wat wij als partij vinden, maar ook niet met wat de coalitie daarvan vindt." Volgens Van Rijnsbergen is hij hier door haar en de fractie destijds ook op aangesproken.

Lees ook: SP zoekt opvolger voor opgestapte deputé Daan Prevoo

Persoonlijke titel
Vier van de opgestapte Statenleden hebben hun zetel teruggegeven aan de partij. Statenlid Edwin Bus wil op persoonlijke titel blijven zitten. Van Rijnsbergen vindt echter dat hij zijn zetel moet inleveren en roept hem op dit ook te doen.

Opvolger
Het is nog onduidelijk of de andere coalitiepartijen nog verder willen met de SP. Daarover wordt komende dagen gesproken. Als de SP in de coalitie blijft, moet tijdens een bijeenkomst op 15 juni duidelijk zijn wie de opvolger van de opgestapte Prevoo wordt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen