Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Rijnsbergen: 'Prevoo heeft te solistisch gehandeld'

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 21:45

De opgestapte gedeputeerde Daan Prevoo (SP) heeft te solistisch gehandeld door uitspraken te doen die niet in lijn waren met het coalitieprogramma en de partijstandpunten.

Dat zegt SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen in het L1 programma Avondgasten.

Afgelopen vrijdag stapte Prevoo samen met vijf Statenleden van de partij op. Volgens hen had de partijtop, met name voorzitter Ron Meyer uit Heerlen, kritiek op het handelen van Prevoo. Er zou zijn aangedrongen op zijn vertrek, zo zeiden Prevoo en de opgestapte Statenleden.

De andere SP-gedeputeerde Van Rijnsbergen bleef zitten, net als drie andere Statenleden.

Lees ook: Breuk binnen statenfractie SP: vijf leden stappen op

Solistisch
Van Rijnsbergen zegt in het interview dat Prevoo als gedeputeerde te vaak solistisch handelde. Ze verwijst onder meer naar uitspraken van hem in de Limburgse kranten. "Hij deed hierin uitspraken over arbeidsmigranten en de tolerantie van Limburgers. Deze stroken niet met wat wij als partij vinden, maar ook niet met wat de coalitie daarvan vindt." Volgens Van Rijnsbergen is hij hier door haar en de fractie destijds ook op aangesproken.

Lees ook: SP zoekt opvolger voor opgestapte deputé Daan Prevoo

Persoonlijke titel
Vier van de opgestapte Statenleden hebben hun zetel teruggegeven aan de partij. Statenlid Edwin Bus wil op persoonlijke titel blijven zitten. Van Rijnsbergen vindt echter dat hij zijn zetel moet inleveren en roept hem op dit ook te doen.

Opvolger
Het is nog onduidelijk of de andere coalitiepartijen nog verder willen met de SP. Daarover wordt komende dagen gesproken. Als de SP in de coalitie blijft, moet tijdens een bijeenkomst op 15 juni duidelijk zijn wie de opvolger van de opgestapte Prevoo wordt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen