Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie

Geplaatst opvrijdag 24 oktober 2014 - 14:23

Jos van Rey moet in januari voorkomen bij de rechtbank in Rotterdam voor een regiezitting, voor onder meer corruptie en witwassen.

De zaak dient op 20, 21 en 22 januari. Het Openbaar Ministerie heeft de Roermondse oud-wethouder en oud-senator daar vrijdag van op de hoogte gesteld.

Ook projectontwikkelaar Piet van Pol en oud-VVD-wethouder Tilman Schreurs kregen een dagvaarding. Zij worden verdacht van omkoping.

Witwassen
Oud-wethouder Van Rey wordt er onder meer van verdacht ruim 175.000 euro te hebben witgewassen. Ook wordt hem actieve ambtelijke omkoping, verkiezingsfraude en passieve ambtelijke omkoping ten laste gelegd.

Naar verwachting komen de Rijksrecherche en de FIOD midden november met hun einddossier, dat uit meer dan 100 ordners bestaat.

Voorlopige tenlastelegging
Voor wat betreft de actieve omkoping en verkiezingsfraude hebben Van Rey en zijn advocaat al een voorlopige tenlastelegging gekregen, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de verdediging. Binnenkort krijgen ze ook de andere voorlopige tenlasteleggingen.

Zodra de laatste getuigenverhoren zijn afgerond komt justitie met de definitieve aanklacht.

Regiezitting
De zitting in Rotterdam is een zogeheten regiezitting, waar de rechter zich uitspreekt over de voortgang van het onderzoek. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Onderzoek
Het onderzoek naar Van Rey begon in de zomer van 2012. De afgelopen twee jaar hebben de Rijksrecherche, FIOD en de rechter-commissaris meer dan 200 getuigen gehoord, waarvan een aantal op verzoek van Jos van Rey en zijn advocaat.

Ook is uitgebreid onderzoek gedaan in beslag genomen documenten, die onder meer afkomstig zijn uit de woning van Van Rey en het Roermondse stadhuis.

Lees hier het dossier van Van Rey van De Limburger/ Limburgs Dagblad.

Lees ook:

In de video: de zaak Van Rey besproken in AvondGasten op L1TV. Met oud-burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen, L1-verslaggever Wouter Nelissen en onderzoeksjournalist Hans Goossen van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

De zaak Van Rey besproken in AvondGasten op L1TV. Met oud-burgemeester Ricardo Offermanns van Meerssen, L1-verslaggever Wouter Nelissen en onderzoeksjournalist Hans Goossen van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.
AvondGasten

In het geluidsfragment: Wim de Bruin van het Openbaar Ministerie over de dagvaarding van Jos van Rey.

Wim de Bruin van het Openbaar Ministerie over de dagvaarding van Jos van Rey.
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
LIVE: Omkoping Van Rey voor de rechter in Rotterdam
Jos van Rey
Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen